0

Lääne-Nigula vald: üks ühinemine andis kogemusi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eelmiste kohalike valimistega ühinenud Lääne-Nigula valla rahval on juba üks valdade liitumine seljataga ja sellest omad järeldused tehtud.

“Rahvas on aru saanud, et kui omainimeste poolt ei hääleta, siis võib selle kandi hääl nõrgaks jääda,” rääkis Palivere valimiskomisjoni esimees Reet Kaar.

Nii Paliveres, Ristil, Linnamäel kui ka Taeblas jagus hääletajaid terveks päevaks. Reet Kaar meenutas, et vanasti tekkis jaoskonnas järjekord siis kui erikoolist toodi bussiga valijad kohale, nüüd aga pidi ka ilma selleta hommikupoolikul kabiini ukse taga pisut ootama.

Kõigi valimiskomisjonide liikmed kinnitasid, et aktiivsuse üle kurta ei saa – see on tavapärane või tavapärasest aktiivsemgi.

Enamik eri jaoskondades hääletajad kinnitasid, et õige kandidaadi leidmine polnud väga keeruline. Linnamäel hääletanud Kalle ütles, et tema jaoks polnud kandidaadi erakondlik kuuluvus tähtis, hääl läks ikka sellele, kes on kohalik ja ka seni end tegudeinimesena näidanud.

Virve Taeblast tunnistas, et andis hääle praegusele vallavanemale. “Ma tunnen teda juba ammu ja ta meeldib mulle,” põhjendas ta.

Vaid Linnamäel valinud Andres tunnistas, et valiku langetamine oli keeruline, sest ta valib Lääne-Nigula vallas esimest korda. Andres lisas, et valiku tegemisel vaatas ta esimesena ikka erakonda.

Palivere jaoskonnas tuli valimise käigus välja ka üks äpardus. Nimelt oli valla infolehes ühes nimekirjas kahe kandidaadi numbrid vahetusse läinud. Reet Kaar rääkis, et üks valijatest oli kodus vallalehe järgi numbri üles märkinud, aga kabiinis avastas, et numbri taga on teine nimi. Segadus numbritega sai enne sedeli täitmist klaaritud. “Õnneks olid vähemalt ühe nimekirja inimesed,” lisas Kaar.

Fotod Tarmo Õuemaa

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz