Korb: Savisaar on loobumas Keskerakonna toetamisest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mihhail Korb (urmas lauri)Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb. Foto: Urmas Lauri

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles, et kuigi erakond on alati endist esimeest Edgar Savisaart toetanud, tundub praegu, et Savisaar on loobumas koduerakonna toetamisest.

“Erakond on alati endist esimeest toetanud ning püüdnud leida parimaid lahendusi,” ütles Korb pressiesindaja vahendusel BNS-ile. “Paraku tundub aga Edgar Savisaar loobuvat koduerakonna toetamisest.”

Savisaar kinnitas Õhtulehele antud usutluses, et teeb kohalikeks valimisteks enda nimekirja ja selles kandideerib ka riigikogu liige Olga Ivanova. Samas ei välistanud Savisaar koostööd Keskerakonnaga. “Meie ei lähe Keskerakonna vastu. Meie läheme Keskerakonda aitama, et Keskerakond säilitaks seda poliitikat, mis tal on kogu aeg olnud,” sõnas ta.

Korb sõnas, et ükski valimisliit ei suuda valijatele rohkem Keskerakonda pakkuda kui Eesti vanim erakond ise, millel on tugev programm ja meeskond.

Tema sõnul on Savisaare soov luua valimisliitu arusaamatu, sest ka erakonna endine esimees Edgar Savisaar ise on korduvalt rõhutanud, et valijate ees saavad lubadusi täita ja vastutust kanda eelkõige erakonnad.

“Tallinnas on Keskerakond suutnud teha tasuta ühistranspordi, toetada eakaid ja noori ning linna igakülgselt arendada just seetõttu, et erakond on olnud tugev ja ühtne oma eesmärkide täitmisel. Elu on näidanud, et valimisliitude püsivus ning koostöö kaob väga kiirelt,“ rääkis Korb. Tema arvates ei aita valimisliit paraku kaasa Keskerakonna valijate esindamisele või seni tehtu hoidmisele.

Korbi sõnul on erakond korduvalt rõhutanud, et Savisaar on oodatud Keskerakonna nimekirja ning talle on tagatud väärikas koht üldnimekirja esinumbrina, mille eesotsas on Savisaar olnud ka viimased kohalikud valimised. „Piirkonna esinumbrite roll on juhtida kogu valimisvankrit ja Tallinna nõukogu on kinnitanud kõikjal linnaosades inimesed, kes saavad oma ülesannetega suurepäraselt hakkama,“ lausus peasekretär.

Ta lisas, et piirkonna esinumbri koht Edgar Savisaarele tuli kevadel kõne alla ning sellist võimalust Savisaarele ka pakuti, kuid kahjuks ei andnud endine esimees vaatamata lubadustele erakonnale kordki teada oma soovidest. Seetõttu pole tema sõnul enam õige ka vihjata või nõuda piirkonna esinumbrite vahetust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

Ja Teie härra Ratas,Korb,Aab,Karilaid jt.kaua Te Savisaart kui hällilast nunnutate ??
Kui ei taha erakonnaga sidemeid hoida siis las läheb oma valitud teed,võib olla tahabki märtrina lõpetada ja üldrahvalikku haletsust lunida. !!

Kaie
6 aastat tagasi

Savisaar loobugu ja tehku mis tahes
ja KE loobugu tema kohtukulude
maksmisest ja muudest toetustest.
Saagu ise hakkama. Ja olga ivanova
pole mingi häältemagnet,pörub koos
Savisaarega.

Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

Üks teenekaimaid mehi Eesti iseseisvumisel aga nüüd on tabanud vaesekest hullus nagu Hitlerit sõja lõpus “Te ei vääri mind”ja seega minge kõik põhja.Samas on seda hullust takkakiitmas niisugused mõtetud ajuhiiglased Ernits,Lenk ect. kes samuti ei malda pensionipõlve pidada vaid püüavad agaralt poliitikas edasi siblida.