Alustatakse järgmise Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee lõigu rekonstrueerimisega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Esmaspäeval 12. juunil alustatakse Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel km 11,0-21,4 Koluvere–Üdruma lõigu ehitustöödega. Projekti eesmärk on teelõigu amortiseerunud katte taastamine ning sõidumugavuse ja liiklusohutuse tõstmine. Tööde käigus toimub olemasoleva katte tasandusfreesimine ja tasanduskihi paigaldus ning kogu lõigul uue ühekihilise asfaltbetoonist katte ehitus.

Teetööde käigus ümbersõite ette näha ei ole, kuid arvestada tuleb liikluspiirangutega vahetult töötsoonis. Tööd teostakse selliselt, et vähemalt üks sõidusuund on liiklejatele alati avatud. Liikluse reguleerimiseks kasutatakse liiklusreguleerijad ja/või foore.

„Tööde puhul, kus pole tagatud vähemalt 1+1 sõiduraja olemasolu, kasutatakse liikluse reguleerijaid tipptundidel kella 8:00 kuni 10:00 ning 16:00 kuni 18:00, muul ajal kasutatakse liikluse reguleerimiseks foore,“ selgitas Maanteeameti lääne regiooni projektijuht Urmas Robam.

Liikluse korraldamisel arvestatakse võimalike Saaremaa praamiliiklusest tulenevate eripäradega ja Saaremaal toimuvate suursündmustega. Nendel päevadel kasutatakse vajadusel reguleerijaid.

Töid teostab Viamer Grupp OÜ, omanikujärelevalvet Taalri Varahaldus AS. Tööde lepinguline maksumus on 1,4 miljonit eurot. Lõigu rekonstrueerimine lõpeb selle aasta augustis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments