Ministeerium esitab lähiajal ettepanekud näokatete keelamise kohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Group_of_Women_Wearing_BurkasJustiitsminsiteerium on ette valmistanud ettepanekud näokatete kandmise keelamiseks ning esitab need lähiajal riigikogu õiguskomisjonile arutamiseks.

Justiitsminister Urmas Reinsalu ütles BNS-ile, et justiitsministeerium on ette valmistanud avalikus ruumis näokatete kandmise keelustamise kohta oma ettepanekud, mis "võiksid olla ka rakendatavad".

"Esitame need lähiajal riigikogu õiguskomisjonile, komisjon saab neid siis arutada ja teha ettepanekute seast oma valikud," sõnas Reinsalu.

Ministri sõnul pakub justiitsministeerium oma ettepanekus välja mõned alternatiivid. "Me oleme nende ettepanekute puhul analüüsinud ka teiste riikide praktikaid," sõnas Reinsalu.

Riigikogu lükkas veebruari lõpus esimesel lugemisel tagasi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni algatatud korrakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk oli keelata araabia kultuuridest pärinevate näokatete burka ja niqab’i kandmine avalikes kohtades.

Veebruari alguses arutas avalikus ruumis näokatete keelamist riigikogu õiguskomisjon ja pidas toona vajalikuks jätkata juriidilise lahenduse otsimist, kuidas turvalisuse ja julgeoleku huvides keelata näokatte kandmist avalikus ruumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments