0

Parvlaeva Piret ristiemaks saab muhu neiu Mareli Ots

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mareli Ots (erakogu)

Homme ristitakse Tallinna Vanasadamas Saaremaa liinil kurseerima hakkav parvlaev Piret. Pireti ristiemaks saab Muhu saarel sündinud noor ja aktiivne Maaülikooli tudeng Mareli Ots.

Mareli Ots alustas oma haridusteed Muhu Põhikoolis, mille lõpetas 2007 aasta suvel kiituskirjaga. Õpinguid jätkas ta Kuressaare Gümnaasiumis, mille lõpetas hõbemedaliga. Pärast gümnaasiumi asus ta kõrgharidust omandama Eesti Maaülikoolis veterinaarmeditsiini erialal. Hetkel on Mareli jõudnud 6. kursusele ning sellel aastal on ees ülikooli lõpetamine.

Mareli Ots on aktiivne noor neiu. Ülikooli asudes taasasutas ta koos paari aktiivse veterinaariatudengiga Eesti Veterinaarmeditsiini Üliõpilaste Seltsi, mis tegutseb tänaseni väga aktiivse Tartu erialaorganisatsioonina.

Jõudnud oma õpingutega poolele teele kandideeris ta Eesti Maaülikooli Üliõpilasesinduse koosseisu. Viimased kolm aastat on ta selles organisatsioonis täitnud juhatuse esimehe ülesandeid. Kuigi tema üliõpilasesinduse juhtimisaeg lõppes hiljuti, kuulub Mareli endiselt koduülikoolis mitmetesse otsustuskogudesse ning komisjonidesse nagu Eesti Maaülikooli Nōukogu, Eesti Maaülikooli valitsus ja Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi teadusnõukogu. Lisaks esindab ta Eesti Maaülikooli üliõpilasi Eesti Üliõpilaskondade Liidus.

Mareli Ots on ka andunud merefänn ning üritab igal suvel Muhu saare ümber purjekasōitu nautida. Meri on alati tema südames ja Tartus olles leevendab ta seda igatsust Emajõe kaldal aega veetes.

Parvlaev Piret on 114 meetrit pikk, mahutab 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Piretil saavad olema päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale. Laev hakkab reisijaid teenindama Virtsu- Kuivastu liinil.

Pireti liinileasumisega on käigus kõik neli uut suursaarte liinidel kurseerivat parvlaeva. Saaremaa liini hakkavad teenindama parvlaevad Tõll ja Piret, Hiiumaa liini kurseerivad parvlaevad Leiger ja Tiiu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz