Läänemaa pallimängijate üliedukas nädal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ulrika Tülp treenib väravateta jalgpalliplatsil.

ulrika tülp

Romet Priimägi võitis Rakvere VK koosseisus Credit24 Meistriliiga, Ulrika Tülp (pildil) aga Pärnu JK koosseisus Eesti Superkarika.

Läänemaa pallimängijad on napi viie päeva sees meie spordisõpradele pakkunud unustamatult palju positiivseid emotsioone. Läänemaa võrkpallur on Credit24 Meistriliiga võitja, Läänemaa naisjalgpallur sai pea kohale tõsta Eesti Superkarika ja Läänemaa mees juhib Eesti jalgpalli meistrivõistluste väravalööjate edetabeli.

Enne, kui teeme sellest lähemalt juttu, on siiski paslik pilk heita aga neile, kes juba tugevas liigas karastust saanud ja meie noortele pallimängijatele, kes astumas esimesi samme kõrgemale tasemele.

Võrkpallurid, vennad Orumaad ja noored jalgpallurid

Ka Läänemaal on pallimängijaid, kes esinevad edukalt Eesti tasemel ja kiikavad ka meistrisarja. Võrkpallis teevad esiliiga tasemel kaasa näiteks Palivere mees Andres Savik. Ridala neiu Ana Laura Kaasik ja Lääne-Nigula mees Reimo Reimand. Korvpallis paistavad esiliigas heade esitustega silma Nõva venna Raiko ja Argo Orumaa. Jalgpallis siirdusid käesoleval hooajal Tallinna FC Flora U21 koossisus esiliigasse Läänemaa JK Haapsalu noored Jako Kariste ja Karmo Einmann.

Lisaks saame veel esile tuua mitmed Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noorjalgpallurid. Virgo Vallik, Randy Põld ja Marten Põld alustavad uut hooaega Pärnu JK Vapruse ridades, U15 noorte meistrivõistlustel. Lisaks on huvitav fakt, et sama klubi 16 aastased poisid Rivo Oosim ja Reno Mark kutsuti Premium Liiga klubi Pärnu JK Vapruse meeskonna treeningutele.

Lisaks on meie maakonnas ka pallimängus üks Eesti noortekoondise liige. Teist aastat kuulub Eesti U16 tütarlaste jalgpallikoondisse Lõuna-Läänemaa JK õpilane Marjana Kuldsaar.

Ulrika Tülp ja Rimo Hunt

Meie pallimängijad aga pakkusid pöidlahoidjatele suurt rõõmu viimase viie päeva jooksul.

Alustame kõige värskemast. Kolmapäeval võitis Pärnu jalgpalliklubi Eesti naiste Superkarika finaalis Tallinna FC Levadiat koguni 9:0. Naiskonnaga tuli karikavõitjaks ka Haapsalus treener Aavo Tominga käe all mängima hakanud ja hiljem Taeblas treener Kairi Korpe käe jalgpalluriks saanud ründaja Ulrika Tülp.

Praegu Risti Koolis kehalise kasvatuse õpetajana ja jalgpallitreenerina töötav Tülp tegi finaalis kaasa 30 minutit ja lõi ka ühe värava.

"Eelmise aastaga võrreldes oli meie edu veelgi suurem. Minu enda mänguaeg kasvas 1 minuti pealt selle aasta 30 minuti peale," kommenteeris Ulrika Tülp finaali. Ja mänguaja suurenemine näitab meie jalgpalluri kvaliteeti. Ja sedavõrd, et Eesti naiste jalgpallikoondise värske peatreener Indrek Zelinski kutsus ründaja Aphrodite CUP-iks Eesti koondnaiskonda. Küprosel toimunud turniiril jagus Ulrikale mänguaega igasse mängu. Bahreini, Läti ja Leedu said tunda meie kiire ja tehnilise ründaja oskusi. Indrek Zelinski:"Ulrika on suure pühendumisega jalgpallur. Ta on kastis väga ohtlik ja ideaalne rünnakute lõpetaja. Ta on meile vajalik, sellepärast ta koondisse kutsusin."

Nii Ulrika ise, kui peatreener Zelinski kostavad kui ühest suust, et tuleb teha trenni ja edasine sõltub kõik mängijast endast.

Teine meie jalgpallur. Haapsalu mees, treener Aavo Tomingase käe all alustanud Rimo Hunt on taas tõusmas selleks, kes mõni hooaeg tagasi oli. Nimelt hoiab ta Premium Liiga väravalööjate edetabelis liidrikohta. Pärast kolme vooru on ta vastaste võrku sahistanud neljal korral. Tallinnas FC Levadias mängiv 32 aastane ründaja on leidmas taas oma kindlust.

"Rimo on meie liider, kapten. Ta on taas leidmas kõige paremat mängu, mis temale omane. Ta on meile väga oluline ja tema oskused ründajana väga head," tõdes FC Levadia peatreener Igor Prins.

Rimo Hunt on Eesti meistrisarjas Tallinna FC Levadia eest platsil käinud tänaseks päevaks 104 korda. Eesti rahvuskoondist on ta esindanud seitsmes mängus, kus on olnud korra ka resultatiivne.

Romet Priimägi rõõmustas kõiki pallisõpru

Läänemaa pallimänge ja sporti tervikuna puudutas enim möödunud nädalavahetusel aga ilmselt Kullamaa mees Romet Priimägi. Rakvere Võrkpalliklubis mängiv 37 aastane temporündaja võitis nädalavahetusel Credit24 Meistriliiga. Balti ühisliiga finaalis alistati 0:2 kaotusseisust eeldatav favoriit Pärnu VK tulemusega 3:2. Päev varem aga tulises poolfinaalis Tartu. Finaali otsutavates punktides oli just meie mehe roll väga tähtis. Rometi treeningkaaslane Kullamaalt Madis Jõgisalu:"No siin oli asi selge. Ta pani ikka lõpus kolm korda vastaste ründaja kinni, tema punktid". Sama lausus ka spordiveteran, 85 aastane Martin Vänt Virtsust:"Romet on ikka tubli. Vanust nagu on, aga mängib hästi ja jõuab mängida" Loomulikult oli see meie võrkpallurile aegade tähtsaim võit. Imelise vaatepildi osaliseks saime, kui peale viimast võidetud punkti tütar isale sülle hüppa.ja seda pilti näidati teles pikalt. Pisar tuli silma, nii siin, kui sealpool ekraani.

"Olen üliõnnelik. See oli kõige tähtsaim võit. Tähtsaim sündmus. Lapsed ja siis see võit. Mul oli igat masti medaleid, võitu ei olnud veel, tasus ära," ütles Romet Priimägi, kes veel paar aastat tagasi mõtles tippvõrkpallist loobuda.

"Mul olid siin kaasa elamas peaaegu kõik minu lähedased inimesed. See andis jõudu" tänas ta toetajaid.

Romet Priimägi on pärit Kullamaalt. Sealne treener, Rometi esimene õpetaja Peep Jõevee on voolinud aegade jooksul palju erinevate spordialade tippe. Pallimängijaid, kergejõustiklasi. Ka Romet on mitmekülgne. Ta on tulnud Eesti koolide meistriks jalgpallis ja võitnud Eesti juunioride meistrivõistlustelt medaleid odaviskes. Kullamaa spordialade kuningas võrkpall oli aga see, millele lõplik valik jäi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments