Saaremaa jääteedeks pole veel tingimusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vesine jää. Foto: Urmas Lauri

Jääteed (41) Vormsi jäätee 8. veebruaril 2014. Foto: Urmas Lauri

Maanteeamet on Eestis praeguseks avanud kaks jääteed, kuid Saaremaa jääteede avamiseks pole meri veel piisavalt kaanetunud, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla ütles, et nii Soela väinas kui ka Suures väinas on veel lahtist vett, mistõttu on vara uuringutega pihta hakata. “Siin tulevad uued sulad peale, mis see loodus teeb, ei oska öelda, aga kätt hoiame pulsil küll,” lisas Vaidla.

Reede hommikul avati esimene mere-jäätee Haapsalu ja Noarootsi vahel. See 3,9 kilomeetri pikkune tee on avatud kell 7–17 ja sellel võivad liikuda sõidukid, mille tegelik mass on kuni 2,5 tonni.

Alanud nädala teiseks pooleks selgub Rohuküla ja Vormsi vahelise jäätee rajamise võimalikkus. “Seal on kaas ühtlaselt peal ja eelluure käigus oleme mõned puuraugud teinud,” ütles Vaidla.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments