0

Särje debüüt Itaalias lõppes 20. kohaga

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

särg

Robin Särg kihutamas Adria  ringrajal Itaalias. Foto: erakogu

Haapsalu kardisõitja, 13aastase Robin Särje debüüt WSK Super Masteri sarjas OK-Juniori klassis lõppes 20. kohaga.

26.–29. jaanuarini Itaalias Adria ringrajal peetud võidusõidul õnnestus Särjel jõuda finaali. Robin Särje isa Reimo Särg ütles, et Lenzokarti tehasemeeskonna eesmärk oli pääseda finaali. „Saime,” rõõmustas ta pärast võistlust.

Neljapäevast pühapäevani väldanud võistlusnädalavahetusel sai noor kardisõitja suurel hulgal võistluskogemust. Ta käis konkurentidega rajal mõõtu võtmas mitu korda – esialgu vabatreeningul, hiljem viiel eelsõidul. Pika võistluse lõpetas kaks kõige tähtsamat mõõduvõttu – poolfinaal ja finaal.

Eelsõitude tulemuste põhjal sai Särg poolfinaaliks 28. stardipositsiooni. Poolfinaalis sai rajale 30 karti. Poolfinaalis sõidetud 16 ringiga õnnestus Särjel oma positsiooni tunduvalt parandada. Üle finišijoone sõitis ta 16. positsioonil. Sellest piisas, et pääseda finaalsõidule.

Finaalis, kuhu pääsesid mõlema poolfinaali 17 kiiremat, õnnestus Särjel lõpujoon ületada 25ndana. Hiljem selgus, et viie võistleja kart ei vastanud tehnilistele nõuete, ja neile määratud ajaline trahv kergitas Särje 20. kohale.

WSK Super Masteri sarjas OK-Juniori teine etapp sõidetakse 2.–5. veebruarini samuti Adria ringrajal Itaalias.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz