Eestimaalased andsid Ratasele hindeks 3,54

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jüri Ratas (arvo tarmula) (2)

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakondlane Jüri Ratas alustab peaministritööd hindega, millele Taavi Rõivas kordagi lähedalegi ei jõudnud, nimelt andsid elanikud talle hindeks 3,54, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Päevaleht on alates 2015. aasta maist koos Turu-uuringute AS-iga viiepallisüsteemis uurinud, kui rahul ollakse peaministri tööga. Sellel ajavahemikul on varem olnud peaministriks ainult Taavi Rõivas, kelle reiting ei jõudnud 17 küsitluse korral kordagi hindeni 3. Ent esimesi nädalaid peaministri ametis oleva Jüri Ratasega on inimestel seotud väga kõrged ootused. Esimene küsitlus andis lausa hinde 3,54.

Kuna Ratas astus ametlikult peaministri ametisse küsitlusaja esimesel päeval, kõlas seekordne küsimus pisut teisiti. Seni on küsitud: „Millise hinnangu annate Taavi Rõivase tööle peaministrina?” Seekord küsiti: „Mis te arvate, milline saab olema teie hinnang Jüri Ratase tööle peaministrina?” Seega kajastub tulemuses rohkem ootust kui hinnangut seni tehtud tööle, mida iseenesestmõistetavalt pole olnud kuigi palju.

Aga ootust jagub Ratasele palju, kirjutab Eesti Päevaleht. Positiivsed hinded on selges ülekaalus: kokku 36 protsenti küsitletuid pani oma eeldatavaks hindeks 5 või 4. Hinde 1 või 2 sai ta ainult 6 protsenti vastanutelt. See aga ei näita uuringujuht Juhan Kivirähki sõnul sugugi mingit hurraaoptimismi.

„Ehkki positiivsed hinnangud on selges ülekaalus, eelistab 34 protsenti küsitletuid oma hinnangu veel andmata jätta,” selgitas ta. „Ülejäänud hindavad Ratase tööd kolme vääriliseks.” Viimase Taavi Rõivase kohta tehtud küsitluse puhul oli „ei oska öelda” vastajaid 16 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tore
7 aastat tagasi

ongi, et postitada ja laikida ei saa, sest lugedes seda kõike, mida inimesed oma sõnavabadusega julgevad teistele lugemiseks avaldada on ikka teinekord päris hirmutav ja piinlik teada saada.
Mis puutub uude peaministrisse, siis igati meeldib tema suhtlus ja vastused meediale. Uuringufirmad mingu nüüd ka mõneks ajaks jõulupuhkusele ja hinnet tema tegevusele võiks meilt küsida nii umbes poole aasta pärast.

Populaarne+Probleem
7 aastat tagasi
Reply to  tore

Kas igatsed nõuka aega tagasi, kus sõnavabadust piirati? Ikka see proletariaadi vaim istub sügaval sees ja raske on lahti lasta. Nagu ei oska ka iseseisvalt elada ja otsustada, mingi komissar peab ikka pee taga istuma ja püssitoru kuklal hoidma?

Populaarne Probleem
7 aastat tagasi

Allar Jõks
Eile kell 15:33 · Tallinn, Harju County ·
Põhjus valitsust kiita. Aastal 2004 taotlesin õiguskantslerina puhastada riigifirmade nõukogud riigikogu liikmetest. Kaksteist aastat keelduti põhjendusega, et riigivara kuulub rahvale, mistõttu peavad järelevalvet teostama rahvaesindajad.Selline käsitlusviis põhineb põhiseaduse naivistlik-juriidilisel tõlgendamisel. Tänane otsus ei muuda meie elu paremaks aga annab kindlustunde, et põhiseadus kehtib kõigi suhtes. Kindlasti ei ole see riigifirmade juhtimismudeli korrastamisel kõige olulisem samm aga ilma selleta ei oleks võimalik rakendada näiteks nimetamiskomiteed. Oli vaja valitsusvahetust, et asjad liikuma hakkaksid. Ei oleks uskunud, et just Keskerakond põhiseadusetuse lõpetamisel võtmerolli mängib.

avanss
7 aastat tagasi

meile ei maksa keegi enam avanssi ette, aga miks poliitikule hindeid avansina ette antakse. Minu arust on ta tormakas oma asjades. Enne on vaja ikka mõõta ja siis lõigata. Tema paneb noore poliitiku kohe ministriks, kes endale karja nõustajaid võtab ja siis on sorri ja sorri, et polnud teadlik ning asjadega kursis.

Populaarne Probleem
7 aastat tagasi

Mõni siin ennast ära nikastanud! Vähikäik ja irwq, kas moslemite ja omasooiharate himu on nii suur, et võtab mõistuse? Näoraamatus piiratakse juba sõnavabadust, aga teie siin ilgute ikka mingi jama kallal? (eilse seisuga ei lase see sait mul ühtegi postitust teha, ega isegi laikida!!! ja seda tänu Brüsselis istuvale fkng junckeritele ja merkelitele, kelle diktaat ajab juba kõiki marru. Eesti peab EU-st välja astuma. Elagu sõnavabadus!

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Ole vait. Mida need Juncker ja Merkel siia puutuvad? Lambist jälle lolliks läinud.

Populaarne Probleem
7 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

Loe rohkem kääbik, saad teada!

no+nii
7 aastat tagasi

5 – või 4+ ,Repinski taandamise eest—muidu oleks kohe 5+ pannud,kui oleks osatud skandaali ignoreerida

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  no+nii

Mitte millegi tegemise eest 5+… Sovjett oled.

aga
7 aastat tagasi

jätaks kord selle Venemaa mängust välja.Mis sellel Ratasel nüüd viga siis on ? Mille poolest on ta halvem kui Rõivas.Saage kord lahti selles kesikute vene mentaliteedist.Ei ole nii,et kesikud on venemeelsed ja ainuõiged Eestile on reformikad.Aeg on edasi liikuda ja jätta see Venemaaga hirmutamine.See ei toimi enam.

Jep
7 aastat tagasi
Reply to  aga

Õige!

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Jep

Vale!

irwq
7 aastat tagasi

Paistab et see turu uuring tehti ikka lasnamäe turul
Minu hinne sellele broilerile – 0,00

vähikäik
7 aastat tagasi

Kõik oleneb, kellelt küsida.