Detsembri algul korraldatakse Lõuna-Läänemaal suurõppus “Orkaan”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

OrkaanKaitseliitlased "Orkaanil". Foto KL Lääne malev

Detsembri algul korraldab Kaitseliidu Lääne malev Lihula ja Hanila valla territooriumil sisekaitseõppuse „Orkaan“.

Lisaks Lääne maleva kaitseliitlastele osalevad 2.-4. detsembrini õppusel võitlejad Kaitseliidu Pärnumaa, Rapla ja Saaremaa malevatest, Läti vabatahtlikust riigikaitseorganisatsioonist Zemessardze ning koostööpartnerid tsiviilorganisatsioonidest, kokku ligi 700 vormikandjat. Peaasjalikult kulgeb õppus Lihula linnas, Virtsu ja Vatla asulates ning lähiümbruses, kuid inimeste ja tehnika liikumist on ka mujal.

Õppusel harjutatakse koostööd jõustruktuuride vahel, avaliku korra tagamist, patrullimist ja määratud objektide kaitsmist. Oma ülesannete täitmisel kasutavad „Orkaanil“ osalejad imitatsioonivahendeid, mistõttu võib tegevuste käigus kosta laskmist ning väiksemaid pauke.

"Korraldajad soovivad enne õppuse toimumist vestelda õppekohtade piirkonda jäävate maaomanikega, et saada nõusolek maade kasutamiseks. Palume teie mõistvat suhtumist," nentis Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur.

Täiendavat infot on võimalik küsida Lääne maleva õppuseks aktiveeritud infotelefonil 588 74 661 (E-R kl 9 – 17) või e-kirjaga aadressilt orkaankaitseliit.ee

Kaitseliit on kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutsev vabatahtlik, sõjaväeliselt korraldatud, relvi valdav ja sõjaväeliste harjutustega tegelev riigikaitseorganisatsioon, mille ülesandeks on vabale tahtele ja omaalgatusele toetudes suurendada rahva valmisolekut kaitsta Eesti iseseisvust ja põhiseaduslikku korda. Lääne malev hõlmab Lääne- ja Hiiumaa haldusterritooriumi ning sinna kuulub üle 1500 vabatahtliku liikme kõikidelt elualadelt.
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

Kas maavanem plaanib Lihula ja Hanila eraldumise tõttu drastilisi meetmeid?

noh
7 aastat tagasi
Reply to  ...

Mis siin sellega pistmist on

jäi
7 aastat tagasi

lisamata, et Eesti iseseisvust ja põhiseaduslikku korda kogu maailmas

Küsimus
7 aastat tagasi

Süürõppus, kas see on uus sõna eesti keeles?