Politsei ja vabatahtlikud otsivad merel kadunuks jäänud meest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

politsei symbolfoto

Laupäeval, 2. juulil teatati häirekeskusesse, et Lääne-Virumaal Eru külas läks 49-aastane mees kella 16 paiku kummipaadiga merele ja pole tagasi jõudnud. Mehe otsingud pole siiani tulemusi andnud.

Politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskus alustas mehe otsingutega, kaasates Rakvere politseijaoskonna merepäästepatrulli, PPA lennusalga kopteri, Loksa päästekomando, Võsu vabatahtliku päästekomando, Käsmu vabatahtliku merepääste ja Juminda vabatahtliku merepääste üksused.

Meest on otsitud Mohni saare ja Käsmu poolsaare vaheliselt merealalt, Käsmu poolsaare rannikult ning Kuradisaare ümbrusest. Samuti on suheldud Mohni saarevahiga ning küsitletud Käsmu poolsaarel liikunud inimesi. Kahjuks ei olnud keegi kirjeldusele vastavat meest näinud. Eile kella 23 paiku leidsid Juminda vabatahtlikud merepäästjad Mohni saare lähedusest tühja kummipaadi, millega mees merele oli läinud.

Täna hommikul jätkusid mehe otsingud merel ja maismaal, ent paraku ei ole need hetkel tulemusi toonud.

„Kuigi hetkel on kõik täpsemad asjaolud veel selgitamisel, on meil esialgse informatsiooni põhjal alust arvata, et mees ei kasutanud päästevesti,“ tõdes merevalvekeskuse juhtivkoordinaator Annika Malva.

„Päästevesti võiks selga panna juba enne veekogule minekut, sest õnnetuse juhtudes ei pruugi jääda aega selle otsimiseks ja selga panemiseks. Nõuetekohaselt selga pandud vest hoiab inimest pinnal ka siis, kui inimene on teadvusetu või jõud ujumiseks on raugemas,“ lisas Malva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

Võiks pealkirjas mainida, et juhtum on Eesti teises otsas. Odav klikimagnet.