Joametsade pereansambel esitab homme kuursaalis Bachi ja Griegi suurteoseid

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Tanel joamets (vasakult), Lasse Joamets, Tiit Joamets ja Emma Tessier-joamets

Tanel Joamets (vasakult), Lasse Joamets, Tiit Joamets ja Emma Tessier-Joamets. Foto: erakogu

Homme kell 20 annab Haapsalu kuursaalis kontserdi Joametsade neljaliikmeline pereansambel.

Kuursaalis ettemängitavas kavas kõlab Norra helilooja Edvard Griegi 25 minutiline „Sonaat nr. 3 c-moll viiulile ja klaverile.”

Pianist Tanel Joametsa sõnul iseloomustab Joametsade pereansambli muusikat värskus, julgus, improvisatsioonilisus ja sügav muusikaalsus.

Peale selle mängitakse Eduard Tubina sonaati (III osa alapealkirjaga „Reekviem”), mis esitatakse klaveril ja flöödil.

Saksa helilooja Johann Sebastian Bachi teos „Sarabande” on kohaldatud vibrafoni seadesse. „Vibrafon on ksülofoni sarnane metall-plaatidest löökpill, mis teeb kõlavat heli,” ütles Tanel Joamets.

„Piazzolla – Fuga y misterio” tuleb esitamisele flöödi, viiuli, klaveri ja vibrafoni kooskõlas.

Joamets ootab umbes tunni pikkusele kontsertile publikut, kes tunnevad ja hindavad klassikalist muusikat. Pilet on 10 eurot.

Joametsade pere-ansamblis mängib klaverit Tanel Joamets, viiulit Taneli vend Lasse Joamets, flööti Lasse abikaasa Emma Tessier-Joamets ja vibrafoni Taneli poeg Tiit Joamets. Joametsade perekonnast on pärit ka tuntud kitarrist Laur Joamets, kes selles kavas kaasa ei löö.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments