Haapsalu linnavalitsuse teated

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Detailplaneeringu algatamise teade.

Haapsalu Linnavalitsus teatab, et Haapsalu linnavolikogu 27.05.2016 otsusega nr 117 algatati Haapsalus Lihula mnt 16 krundi detailplaneering, kinnitati lähteseisukohad ja jäeti algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Planeeritava maa-ala suurus on 4419 m2. Planeeritav ala asub liiklussõlmes, külgneb Lihula mnt viadukti ja tänavate maaga.

Krundil kehtib Haapsalu linnavolikogu 24.09.2010 otsusega nr 68 kehtestatud Raudtee tn 50 ja Lihula mnt 14 detailplaneering. Kehtiva detailplaneeringuga määratud maakasutuse otstarve on 100% ärimaa ja kehtiva ehitusõiguse kohaselt saab krundile ehitada kuni kolmekorruselise ärihoone. Planeeringut ei ole ellu viidud.

Algatatud detailplaneeringu koostamise eesmärk on kaaluda krundile veeldatud maagaasi (LNG) jaama ja surugaasi (CNG) tankla rajamiseks ehitusõiguse määramise võimalusi, määrata hoonestamata krundile ehitamise tingimused. Planeeringuga tehakse ettepanek muuta Lihula mnt 16 krundi osas Raudtee tn 50 ja Lihula mnt 14 detailplaneeringut.

Planeeringuga tehakse ettepanek muuta linna üldplaneeringut ning planeerida Lihula mnt 16 krundi maakasutuse sihtotstarbele ärimaa lisanduvalt tootmismaa sihtotstarve.

Arvestades asjaolu, et tegemist on üldplaneeringut muutva detailplaneeringuga, on planeerimisseaduse § 142 lõike 6 kohaselt koostatud keskkonnamõju strateegilise hindamise eelhinnang ja kaalutud KSH hindamist. Lähtudes keskkonnamõju strateegilise hindamise eelhinnangust ei kaasne planeeritava tegevusega eeldatavalt ühtegi olulist keskkonnamõju ning seega ei ole keskkonnamõju strateegilist hindamist vaja algatada.
Haapsalu Linnavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments