0

Lihulas tulevad kolmandad Aleksander Kreegi mälestusvõistlused kuulitõukes

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Aleksander Kreek wikipedia
 
Aleksander Kreek. Sündinud Lihulas, 21.07.1914, surnud Torontos 19.08.1977. Euroopa meister kuulitõukes Pariis 1938. Tulemus 15.83. Neljakordne Eesti meister kuulitõukes. Wikipedia
 
Täna täpselt kahe kuu pärast, 19. juunil saab Lihula gümnaasiumi staadionil taas näha kõrgetasemelist kergejõustikuvõistlust. Peetakse Aleksander Kreegi III mälestusvõistlused kuulitõukes.
 
Iga aastaga üha esinduslikumaks muutuv kuulitõukevõistlus pakub ka sellel aastal midagi uut. Esimesel toimumisaastal 2014 võtsid võistlusest osa meie oma maakonna kergejõustiklased. Möödunud aastal rõhusime sellele, et osaleks võimalikult palju tugevaid atleete. Saime sellega hakkama ja Lihulas tõukas jaanipäevaeelsel pühapäeval lisaks teistele tugevatele koguni neli kuulitõukajat Eesti edetabeli viiest paremast. Korraldajad panustasid palju, et Lihula spordipublik oma kodumaa parimaid kohapeal võistlemas näeksid. Samas peeti ka laste palliviskevõistlus.
 
Tänavu on korraldustoimkond võtnud eesmärgiks läbi viia pika kergejõustikupäeva. Algab see juba hommikul 11.00 laste D-klassi (11-12aastased) ja C-klassi (13-14aastased) palliviskevõistlustega. Kell 13.00 algab esimest korda Aleksander Kreegi mälestusvõistlustel naiste kuulitõukevõistlus. Ja siis, kell 15.00 päeva peaala: meeste kuulitõukevõistlus.
 
Nii naiste kui ka meeste kuulitõukes on plaan lubada võistlema kaheksa sportlast, kuid kui registreerimine näitab, et huvi on suur, siis muidugi kedagi tagasi ei lükata. Kuulitõukevõistlusel on ka omad lootused. Esmakordselt toimuva naiste kuulitõukevõistlustel sooviks näha kahte-kolme Eesti tippu. Selle nimel ka töö käib. Meeste kuulitõukevõistlusel oleks üritusele hea visiitkaart, kui võidutulemus algaks taas 17 meetriga. Esimese mälestusvõistluse võitja Fred Vali on oma osalemist juba kinnitanud.
 
Lisaks kõigele muule toredale on Aleksander Kreegi mälestusvõistlustega omad ootused Lõuna-Läänemaa sportlastel. Talvel valminud Lõuna-Läänemaa kergejõustiku kõigi aegade edetabelisse võib julgelt pilgu heita. Kas eesootav kuulitõukevõistlus viiks mõne meie piirkonna sportlase ka kümne parema sekka?Väike spikker ka, naiste edetabeli hetke kümnes tulemus on 9.98 ja tõugatud see A.Palu poolt. Meeste kümnes tulemus aga Endel Veskeri 12.94. Ja need mõlemad tulemused on saavutatud 1954 aastal,  62 aasta tagasi. Oleks ju aeg praegustel spordinaistel-meestel kümne sisse end tõugata.
 

 

Jaanus Getreu

Peakorraldaja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz