Tartus põleb laohoone, õhus on mürgine suits

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

paasteamet teguri poleng

Tuli hävitas ka veoauto. Foto Päästeamet

 

Täna kell 16.10 sai häirekeskus teate, et Tartu linnas Teguri tänaval põleb kõrge leegiga laohoone hoovi ladustatud puitmaterjal ja veoauto ning võimalik, süttinud on ka laohoone. Päästjate sündmuskohale saabudes olid tulekahju leegid mitme meetri kõrgused ning tulekahjult levis paks suits. Tuli levis kiiresti laohoonesse ja tekkis oht tule levimiseks ka kõrval olevate  hoonele.

Kiiresti tõsteti sündmuse lahendamine neljandale tasemele, mis võimaldab kasutada päästeressursse tervest regioonist. Sündmust asus juhtima Tartumaa operatiivkorrapidaja.

Päästjad tõid põlengu kõrvalt ära kaks veoauto ja ühe kaubiku, mis olid juba saanud kuumakahjustusi. Samaaegselt alustati põleva laohoone kustutamist ja hoone teises pooles asuva kontoriosa kaitsmist tule leviku eest. Tule leviku eest kaitsti ka kõrval kruntidel olevaid garaažibokse, elumaja ning laoplatsile ladustatud kemikaalimahuteid. Osa kemikaalimahuteid siiski süttisid ning toimusid ka plahvatused.

Tulekahjult leviva paksu suitsu pärast tehti päästetöö juhi otsusel ohuteavitus Annelinna ja Ihaste piirkonnale, et inimesed ei viibiks suitsuses piirkonnas ning võimalusel jääks iseruumidesse ning hoiaks uksed-aknad suletud.

Päästjatel õnnestus kustutada põlevad mahutid ja takistada tule levikut teistele hoonetele. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 18:45, mille järel võeti maha oht suitsuleviku osas Annelinna ja Ihaste piirkonnale. Hetkel toimub hoones järelkustutustöö.

Tulekahju tagajärjel hävines hoone lao osa, mis varise ka osaliselt kokku. Hoone kontori pool on saanud suitsu ja vee kahjustusi. Tulekahju tekkepõhjused on selgitamisel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sadf
8 aastat tagasi

Aitäh, et meid Läänemaa eluga kurssi viisite.

Kas raha hakkab otsa saama, et n.ö “click bait’e” tehakse.