Nõva looduskeskus otsib põnevaid puid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva mets. Foto: Arvo Tarmula

Metsarohkes Nõva vallas on põnevaid ja lugudega puid, mille kohta looduskeskus infot kogub. Foto arhiiv

RMK Nõva looduskeskus kutsub inimesi üles teatama Nõva kandi põnevatest ja suurtest puudest. Teateid oodatakse nii ümbermõõdult jämedatest ja erilise kujuga kui ka lugudega puudest.

Looduskeskuse juht Kersti Järve sõnul on üleskutse väljas olnud paar päeva, kuid kahest jämedast puust on juba teada antud. Üks neist on kastan, mille ümbermõõt pole veel teada ja teine kuusk, mille ümbermõõt on 3 meetrit ja 3 sentimeetrit.  „Eesti tipptulemusest jääb see küll meetriga alla, aga võimas on ikka,” ütles Järve.

Järve sõnul hakati põnevate puude kohta infot koguma soovist oma metsarohke koduvalla kohta rohkem teada saada. Ta lisas, et kirjatükki põnevate puude kohta ei julge ta lubada, kuid kui info on kokku kogutud, siis tuleks teha puudega tutvumiseks üks retk. Neid puid, mis jäävad Peraküla ja Nõva küla kanti saab ära kaustada ka RMK loodusretketel.

Nõva kandi põnevatest puudest saab teatada RMK Nõva looduskeskusele: nova.looduskeskus@rmk.ee, tel: 524 4784 või 5302 1650.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments