Algklassid võistlesid jalgpallis

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

jalgpall Elen kuliTurniirist osavõtjad. Foto: Elen Kuli

Eesti Koolispordi Liit, koos Eesti Jalgpalli Liiduga korraldab teist aastat maakondades jalgpalliturniiri 1-3.klasside õpilastele. Turniir toimub alles teist korda, on uus ja seepärast alles otsime sellele kindlat kohta võistluskalendris.

Igal maakonnal on valida, kas võistlus toimub saalijalgpalliturniirina, või saavad lapsed mängida õuetingimustes. Teist aastat Lihula Gümnaasiumis toimuv turniir peeti taas saaliturniirina. Peamine põhjus selleks on mõistagi see, et turniiril saaksid osaleda ka väiksematest-väiksemad koolid. Õues toimuvaks turniiriks ei annaks laste vähene arv väikestes koolides võistkonnajagu mängijaid lihtsalt kokku. Näiteks ka äsja peetud saaliturniiril osales 13 õpilasega Vatla Algkool koos Virtsu Kooliga ühisvõistkonnana.

Turniiril osalesid teiste kõrval küll ka juba mitu aastat usinalt jalgpalli harjutavad lapsed, kuid eelkõige on mängude eesmärgiks selles vanuses lõbu ja lust. Selleks olid koolidele ka innnustuseks võrdsed auhinnad: Eesti Jalgpalli Liit autasustas kõiki osalenud koole jalgpallidega, Eesti Koolispordi Liidu poolt sai iga osaleja diplomi ja turniiri läbiviia Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi premeeris mängijaid maiustusega.

Muidugi lõid noored sportlased ka väravaid ja tegid palliplatsil muid toredaid trikke. Nendega sai kõige paremini hakkama Haapsalu Linna Algkool. Turniiril juhendas võistkonda lapsevanem Triin Vellemäe. Järgnesid Vatla/Virtsu ühisvõistkond, treener Priit Tein, Haapsalu Põhikool-turniiril juhendas võistkonda lapsevanem Elen Kuli. Lihula Gümnaasium, treener Jaanus Getreu ja Kullamaa Keskkool, treener Toomas Sassian.

Samas vanuses lastele on Läänemaa jalgpallitreenerid käima lükanud oma karikasarja. Juba eeloleval neljapäeval, 11.02 toimub Paliveres karikavõistluste III etapp. Peale kahte etappi on esikolmik Läänemaa JK I võistkond, Palivere SK ja Lõuna-Läänemaa JK.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments