Aasta lind 2016 on rasvatihane

Kaie Ilves

kaie@le.ee

rasvatihane_Uku_Paal

Rasvatihane. Uku Paali foto

Eesti ornitoloogiaühing valis 2016. aasta linnuks rasvatihase, meie ühe tuntumatest ja levinumatest lindudest, kelle toimetamisi saab kõikjal aasta ringi jälgida.

Rasvatihase aastal saavad tuttavamaks nii meie tihased – rasvatihane, sinitihane, musttihane, tutt-tihane, põhjatihane, salutihane, taigatihane, lasuurtihane, sabatihane, kukkurtihane – kui ka teised talvel toidumaja külastavad ja suvel aias pesitsevad linnud.

Rasvatihase aasta veebilehe leiab aadressilt www.eoy.ee/rasvatihane.

Lõpuks on külmemad talveilmad meilegi jõudnud ja viimane aeg on lindude toidumaja üles seada. Koostöös Looduskalendri ja Loodusemehega saab selgi talvel jälgida lindude tegemisi Otepääl asuvas toidumajas: http://pontu.eenet.ee/player/toidumaja.html

Eesti Ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu alates 1995. aastast ja rasvatihane on järjekorras kahekümne teine. Aasta linnu valimise eesmärk on tutvustada avalikkusele üht Eestis esinevat linnuliiki või liigirühma ning kaasata
loodushuvilisi selle liigi uurimisse ja kaitsesse. Varasemate aasta lindudega saab tutvuda EOÜ veebilehel www.eoy.ee/aastalind.

 
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Palivere elanik
8 aastat tagasi

Millal Paliveresse tihased tuuakse?