Haapsalu taastusravihaigla lapsi toetav jooks sai Euroopa Komisjoni auhinna

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

teatejooks (10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lapsed jooksevad ravi vajavate eakaaslaste heaks kümme aastat üle kogu Eesti, sealhulgas Haapsalus. ARHIIV

 

Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses ravil olevate laste heaks korraldatav heategevuslik teatejooks pälvis kolmapäeval Euroopa Komisjoni spordiauhinna, kolmest välja antud auhinnast pälvis teatejooks teise koha.

Kolmapäeva õhtul kuulutati Brüsselis Euroopa spordinädala raames üleeuroopalise spordiauhinna BeActive Grassroots Project Award 2015 võitjaks Eesti laste heategevuslik teatejooks, mis on kümne aastaga kasvanud Eesti suurimaks laste- ja noortespordiürituseks, teatas ürituse esindaja.  Pidulikul tseremoonial andsid auhinnad üle Euroopa Komisjoni volinik Tibor Navracsics ja Euroopa spordinädala saadik Tapio Korjus.

Teatejooksu üks eestvedajaid Erik Pallase avaldas tänu kõigile noortele, õpetajatele, annetajatele ja üle Eesti asuvatele kohalikele korraldajatele, kes on ürituse kümne toimumisaasta jooksul oma panuse andnud.

Teatejooks on Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma panuse nende laste ravi jaoks, kes on liikumisvõime kaotanud.

Kümne aasta jooksul on jooksust osa võtnud kokku umbes 82 tuhat last vanuses 10–16 kõikjalt üle Eesti. Teatejooksuga on kogutud üle 40 tuhande euro annetusi, millega on toetatud liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments