Lääne maavalitsuse teated

Kylaline

info@le.ee

Enampakkumine

Lääne maavalitsus müüb 11. septembril teistkordsel avalikul kirjalikul enampakkumisel sõiduautod OpelL Vectra alghinnaga 280 €, Rover 416 alghinnaga 480 € ja Ford Mondeo alghinnaga 120 €.
Lisainfo laane.maavalitsus.ee või tel 472 5629.

Lääne maakonnaplaneeringu lähteseisukohtadeja keskkonnamõju strateegilise hindamise (edaspidi KSH) programmi avalik väljapanek ja avalik arutelu

Maakonnaplaneeringu koostamine algatati vabariigi valitsuse 18. juuli 2013 korraldusega nr 337 ning Lääne maakonnaplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine algatati Lääne maavanema 20.06.2014 korraldusega nr 1-1/2014/101.
Maakonnaplaneering on riigi ja regiooni tasandil koostatav planeering. Planeeringul on kaks peamist eesmärki, esiteks maakonna ruumilise arengu põhimõtete ja suundumuste määratlemine, teiseks riiklike ja kohalike ruumilise arengu vajaduste ning huvide omavaheline tasakaalustamine. Lääne maakonnaplaneeringu koostamise aluseks on Lääne maakonna arengustrateegia 2020+ (https://laane.maavalitsus.ee/strateegia), mis juhindub vabariigi valitsuse 18. juuli 2013 korralduse nr 337 p 5 lisast.
Maakonnaplaneeringu kehtestab maavanem. Täpsem info koostatava maakonnaplaneeringu kohta on leitav Lääne maavalitsuse kodulehelt https://laane.maavalitsus.ee/koostatav-maakonnaplaneering.
Keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse (KeHJS) § 33 lõike 1 punkti 2 kohaselt on maakonnaplaneeringute koostamisel kohustuslik teostada KSH. Tulenevalt KeHJS § 2 lõikest 2 on keskkonnamõju strateegilise hindamise eesmärgiks keskkonnakaalutluste arvestamine strateegiliste planeerimisdokumentide koostamisel ja kehtestamisel, kõrgetasemelise keskkonnakaitse tagamine ja säästva arengu edendamine. Sealhulgas peavad planeeringu koostaja ja keskkonnamõju strateegiline hindaja KSH oluliseks eesmärgiks toetada keskkonna, sotsiaal-kultuuriliste ja majanduslike kaalutluste vahel tasakaalustatud planeeringu kujundamist.
Planeeringu üldistusastmest tulenevalt ei kaasne eeldatavalt piiriülest keskkonnamõju, mis tooks kaasa vajaduse riigipiiriülesteks konsultatsioonideks.
Maakonnaplaneeringu koostamise korraldaja on Lääne Maavalitsus (Lahe 8, 90503 Haapsalu; info@laane.maavalitsus.ee).
Planeeringu koostamise konsultant ja KSH teostaja on OÜ Hendrikson & Ko (Raekoja plats 8, 51004 Tartu), kontaktisik Kairi Mänd (kairi@hendrikson.ee, tel 617 7694).
KSH järelevalvet teostab Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regioon.
KSH programmiga on võimalik tutvuda 31. augustist 14. septembrini Lääne Maavalitsuse veebilehel https://laane.maavalitsus.ee/koostatav-maakonnaplaneering või Lääne Maavalitsuses tööaegadel.
KSH programmi kohta saab esitada ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi kuni 14. septembrini 2015 posti teel (Lääne Maavalitsus, Lahe 8, 90503 Haapsalu) või elektrooniliselt info@laane.maavalitsus.ee.
Lääne maakonnaplaneeringu KSH programmi avalik arutelu on 22. septembril kell 13 Lääne Maavalitsuse saalis (Lahe 8, Haapsalu).
Lisainfo planeeringu kohta: arengu- ja planeeringuosakonna juhataja asetäitja Grete Kindel
(tel 472 5616 või grete.kindel@laane.maavalitsus.ee).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments