10

Jaanus Karilaid: Reformierakond vastutab Tallinna Sadamas toimuva eest

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu liige Jaanus Karilaid (Keskerakond, pildil) kirjutas Facebookis, et Tallinna Sadama altkäemaksuskandaali eest vastutab Reformierakond.

„Demokraatlikus riigis pole võimalik, et keegi ei võta nii mahuka korruptsiooniskandaali korral poliitilist vastutust. Kummaline, et Reformierakond, kes on aastaid Sadama nõukogu juhtinud ei soovi üldse politiilisest vastutusest rääkida. Peaminister Taavi Rõivas on nimetanud antud juhtumit julgeolekukriisiks. Kindlasti võib see juhtum julgeolekukriisiks kasvada, kui poliitilise vastutuse asemel hakatakse peitma siirdeid Refomrierakonda. Kõigi nõukogu liikmete ja Reformierakonna rahastamine vajab nüüd täielikku läbivalgustust, seda enam et üks juhatuse liige kuulus ka peaministriga samasse erakonda,” kirjutas Karilaid.

Karilaid lisas, et Tallinna Sadam vajab põhjalikku riigikontrolli auditit. „Kuna Tallinna Sadam kuulub 100protsendiliselt Eesti riigile ja iga kodanik on kaudselt selle ettevõtte osanik, siis on maksumaksja huvides tagada kõikide rahavoogude põhjalik uurimine,” märkis riigikogu liige.

„Advokaadibüroole delegeeritud lepingute õiguslik hindamine ei anna meile tervikpilti, küll aga annaks riigikontrolli audit tekkinud juhtumi valguses avalikkusele põhjalikuma ülevaate ettevõtte eesmärgipärasusest ja maksumaksja huvides tegutsemisest läbi aastate,” ütles Karilaid.

Harju maakohus võttis täna hommikul vahi alla Tallinna Sadama juhatuse liikmed, kes on sanaud kahtlustuse suures ulatuses altkäemaksu võtmises.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
nuy
nuy

möttetu mees koos nn tulevase maavanemaga

Mnjah
Mnjah

Rumalus oleks arvata, et see on reformi ainusüü. Praeguse poliitikute mentaliteet ongi ülekantud nõukogude ajast ning ainuke võimalus on plats puhtaks lüüa, aga imelikul kombel on valija suhteliselt loll sellest arusaamisel. Sisuliselt teevad sikku kõik vanad erakonnad ja Jaanus võiks natuke häbeneda ja hakata väljendama mõistlikumat teksti, mitte a la vaata mis teised tegid. Keskerakond on suhtelist korruptiivne oma tegevustes Tallinnas ja ega ei hiilga pädevusega ka Haapsalus.

Uskmatu+Toomas.
Uskmatu+Toomas.

Võtame kätte ja lööme sõnumitooja risti,niisugune on olnud viimase kümmnekonna aasta reformierakonna deviis.Siinses komentaariumis lööb see jämedalt välja.Sadama nõukogu esimees oli kaua aega tuntud ärimees ja sahkerdaja Seli kes on tuntud ka kui Ansipi kaasvõitleja.Valitsusi on juhtinud need aastad reform.
Ajada nüüd vastutus Palo kaela ja süüdistada Karileri võib ainult … jätan parem ütlematta!

Uku Lepik
Uku Lepik

Reformierakonna majanduse ala ministrid ei ole kuulunud.Sotsiaaldemolraatide ridadesse kuulus minister Urve Palo ja enne IRL-i kuuluv Juhan Parts.

aga
aga

Kes oleks pidanud Haapsalus vastutama seoses võltsimisskandaaliga? Alustame sellest Jaanus!Reformierakond ei ole ainult Tallinnas vaid juhtumisi ka Haapsalus!

nõus
nõus

Selle eest jagas Karilaid preemia välja. Hinda meest ta tegude mitte sõnade järgi.

Kübe
Kübe

Mis Tallinnas toimub?

Larry
Larry

Key paraad koos poliitprostitutsiooniga, nii tore on tuele ka.

Urmas
Urmas

Vot mina aru ei saa aga mille eest see Karilaid vastutab ja kuidas ?

Eeru
Eeru

Hirmus maffia pesa! Ja me peame selliste kurjategijate mülkas elama ja rahul olema! Siin läheb omakohtuks lahti!

wpDiscuz