Hans H. Luik: Kadastik pole sisuliselt Eesti Meedia omanik olnud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

posttimees

Meediakontserni Ekspress Grupp suuromaniku Hans H. Luige hinnangul ei ole Eesti Meedia kunagisel juhtkonnal – Mart Kadastikul, Toomas Issakul, Meelis Luhtil, Andres Kullil – kunagi meediakontsernis sisuliselt osalust olnud.

"Ma ei ole kunagi arvanud, et Kadastikul ja teistel juhatajatel on kunagi sisuliselt Postimehe aktsiaid olnud. Küllap see oli algusest peale üks lahkumispreemia vorm. Samamoodi pole minu arvates BNS kunagi kuulunud Ilmar Kompusele, kelle nimel esialgu aktsiad olid. Kompuse firma "omab" samamoodi ka City24-i. Väidetakse, et Läti BNS-ist on jupp müüdud pankrotihaldur Arno Mägile. Selles pole kübetki äriloogikat. Sama vähe oli jõukal Eesti Meedial mõtet müüa välismaalastele oma Leedu ajakirjafirma ZLG," ütles Luik BNS-ile.

"Eesti ja Leedu võistlevate kinnisvaraportaalide omanik on minu meelest ikka sama Eesti Meedia, ehkki erinevate välismaa firmade nime all. Ka Postimehe omaniku UP Investi juur on ju Hollandis. Kas Südameapteek on kunagi tõeliselt kuulunud Linnamäe talunaabrile ja kompanjonile Tarmo Laanetule? On see ikka kindlasti rootslastele edasi müüdud? Kliendina oleks hea teada…," lisas ta.

"Samas ei ole mul moraalset õigust võtta seisukohta konkurent Margus Linnamäe juriidiliste esinemisvormide suhtes. Välisfirmasid kasutasime 1990-ndatel äri ajades enam-vähem kõik. Näha seda tänases Eestis toob hinge sooja nostalgiat," rääkis Luik. "Sven Nuutmanni nimetamist Eesti Meedia juhatajaks ennustasin intervjuus BNS-ile juba märtsis. Ta on ratsionaalne otsustaja. Postimehe kaadrivahetused on olnud tormilised, ent minu arvates õiges suunas."

Kolmapäeval teatas Margus Linnamäe, et Mart Kadastik, Meelis Luht, Andres Kull ja Toomas Issak müüvad oma osalused Eesti Meedias Linnamäele kuuluvale ettevõttele UP Invest; Eesti Meediat hakkab juhtima Sven Nuutmann ja Postimeest Janeck Uibo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments