Elustiili maraton lõi osalejarekordi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elustiili maraton start 2015. Foto Arvo TarmulaElustiili maraton stardi andis täna keskpäeval Lääne päästeppirkonna juht Andres Liiv. Foto Arvo Tarmula

Tänavu teist korda peetud Elustiili maraton ületas osalejate arvu poolest mullust maratoni – maratonirajale suundus enam kui 300 inimest ning kui neile lisada punktide läbiviijad, haaras maraton ligi poolt tuhandet inimest.

Elustiili maraton on omamoodi maraton, kus 42 kilomeetri asemel tuleb läbida 42 elustiilipunkti. Punktid, mis asusid laiali üle terve linna, tuli kaardi abil üles leida ja igal pool ka väike nutikas ülesanne täita. Maratoonorite üks lemmikpunkte oli näiteks folkfintess, kus tutvustati rahvatantsu, samuti meenutati hea sõnaga kandlemängupunkti ja agility-punkti, kus sai tutvust teha nn koeraspordiga. Paljude jaoks oli politsei- ja piirivalve punktis põnev teada saada, mida on näha ID-kaardilt või Haapsalu kunstikoolis joonistamises kätt proovida.   

Elustiilimaratoni ühe osa moodustas traditsiooniline Ohutuspäev, kus staadionil ja selle ümbruses tutvustasid oma varustust ja jagasid ohutusalast infot ja ülesandeid pääste- ja maanteamet, politsei, Kaitseliit ja vabatahtlikud päästjad ning sai täiendada oma keskkonnateadmisi. 

Kontrollpunkte võis läbida nii jalgsi kui ka ratta või muu transpordivahendiga. Mulluse kogemuse baasil kasutasid paljud taktikat, et kõigepealt otsiti üles kaugemad punktid ja siis võeti ette staadioni ümbrus. Maratonirajale suunduti nii üksi ja paarikesi kui ka perekonniti.

Finiši jõudnud osalejad kiitsid ettevõtmist, mis lisaks võimalusele sisukalt aega veeta andis ka uusi teadmisi. Ülesandeid kontimurdvaks ei peetud – kõik said nendega hakkama. "Paljud, kes lõpetasid, ütlesid, et nad osalesid juba eelmisel aastal ja tulevad kindlasti ka järgmisel aastal," vahendas Elustiili maratoni üks peakorraldajaid Hele Leek-Ambur.

Kõik 42 punkti jõudis nelja tunni jooksul läbida 56 inimest, mida on Hele Leek-Amburi sõnul rohkem kui eelmisel aastal. Kuid mullu segas üritust ka vahepeal tabanud vihmahoog. Kõiki neid ootas lõpetamisel ka kopsakas auhind ja pisut väiksema auhinna said ka vähemalt 15 punkti läbinud. Lisaks läks iga lõpetaja koju diplomi ja tervisliku söögikraami sisaldava kotikesega.

Elustiili maratoni peeti Haapsalus teist korda, mullu oli osalejaid üle paarisaja. „Eelmisel aastal korraldatud Eesti esimene maraton sai nii palju kiidusõnu ja tunnustust, et patt oleks olnud korraldamata jätta,” ütles Leek-Ambur. 

Leek-Ambur lisas, et Elustiili maratoni eesmärk on propageerida tervislikke eluviise, pakkuda inimestele teavet ja oskusi tervislikult oma elu elada. "Kui tervislikust toitumisest, käitumisest ja liikumisharrastusest saab igapäeva lahutamatu osa, on inimene tervem, rõõmsam ja tegusam. See ongi Elustiili maratoni eesmärk," selgitas ta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe+ja+CO
8 aastat tagasi

jutt on kena…