Jaama oja saab jõuludeks uue silla

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

jaama oja

Jaama oja sild. MARIS SANDER

Haapsalu linnavalitsus kuulutas eelmisel nädalal välja Haapsalu Jaama oja uue silla projekteerimise ja ehitamise hanke võitjana ettevõtte Highway Engineering OÜ. Uue silla ehitus läheb maksma 80 000 eurot.

Praegune sild on ehitatud eelmise sajandi 80ndate alguses ning selle seisukord on juba aastaid olnud väga halb. „Sinna on sillapaneelid kunagi lihtsalt kõpsti maha pandud. Lähteülesanded uue silla ehituseks pani arhitekt Tõnis Padu kokku juba 2006. aastal,” selgitas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman, kelle sõnul loobutakse uue silla juures treppidest.

Selleks tõstetakse Paralepa-poolset teepinda ilmselt veidi kõrgemale, et linna poolt saaks Paralepa teele minna mööda lauget silda.

„Teiseks soovime sillal näha puitarhitektuuri, näiteks käepidemete juures,” ütles Vikman ja lisas, et täpsemad lahendused pakub välja ehitaja. Silla projekteerimiseks kulub aselinnapea Vikmani hinnangul kuu või poolteist ning seejärel peakski algama ehitus.

„Kui päris hästi läheb, võiks sild jõuludeks valmis olla. Võib-olla külma ilma tõttu jäävad mõned tööd kevadesse, aga järgmiseks hooajaks on sild kindlasti valmis,” lubas Vikman. 

Praegu on käsil läbirääkimised lepingutingimuste üle kõigest kaks kuud Assakul tegutsenud ettevõtte Highway Engineering Oüga ning septembris kohtutakse odavaima hinna pakkunud firma esindajatega juba näost näkku. Silla projekteerija on Valeri Volkov ning ehitaja Andrei Anissimov. Peale Highway Engineering OÜ osales hankekonkursil ka tee-ehitusettevõte Nordpont OÜ.  

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peetrikesele
8 aastat tagasi

Tee mõni tänavajupp enne talve korda selle raha eest. Peetrike, sa oleksid pidanud käima Tõrva loitsul, kui varemalt midagi kilplastest kuulnud pole. Tänasel linnavalitsusel on oma tegudes kilplastega palju ühist.

jah
8 aastat tagasi

Nagu ikka Haapsalus kombeks – projekteeri suvel,ehita talvel.

jõudu
8 aastat tagasi

Highway Engineering OÜ on asutatud 21.05.2015. Ilmselt on etgu firma esimese tööga.