Spetsialistid kogunevad Eestisse pagulaste kohanemise kogemusi jagama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Tallinnas toimub tänavu novembris pagulaste ja uusmigrantide kohanemise teemaline konverents, millest võtavad osa spetsialistid Eestist ja teistest Euroopa Liidu maadest, vahendab uudisteagentuur BNS. 

Konverentsi „Pagulaste ja uusmigrantide sotsiaalmajanduslik kohanemine: võimalused ja meetodid eluviisi ümberkujundamiseks“ töös kutsutakse osalema ametnikke, sotsiaaltöötajaid ja äriesindajaid nii Eestist kui mitmetest teistest Euroopa riikidest, kel on varasemaid kogemusi pagulaste kohandamise alal, sealhulgas Aafrika ja Lähis-Ida maadest, teatas konverentsi korraldaja BNS-ile.

Kogemuste vahetamiseks sõidavad Tallinnasse teiste hulgas ekspert hariduse alal Philip Alexander Nobel Rootsist, professor ärijuhtimise valdkonnas Gunnar Prause Saksamaalt, ekspert ettevõtluse arendamise alal Doha Allal Prantsusmaalt ning erialahariduse ekspert Bernd Hallier Saksamaalt.

Osavõtjad ja külastajad arutavad muuhulgas Eesti ettevõtete koostöövõimalusi migrantidega, samuti sellisest koostööst saadavat potentsiaalset kasu.

Konverentsile on oodatud osalema kõik huvilised, kes soovivad antud valdkonnas vahetada kogemusi EL-i esindajatega ning saada võimalusi oma tegevuse koordineerimiseks uute migrantide Eestis vastuvõtmise ja kohandamise küsimustes. 

Konverents toimub hotellis Euroopa 12. novembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

enne valimisi tuleb relvastatud ülestõus türapeade ja lillade vastu

Kàgu
8 aastat tagasi

Peame siis valimistel meeles,kes juuda kombel riiki pùùab moslemitega asustada. Ja ref hoiab hulga raha kokku,sest jàrgmistele valimistele neil asja pole.

huvitav
8 aastat tagasi

et eestlastele nii vajalikku euroopa sotsiaalhartat ei kipu keegi brüsselis sama kiirelt meie tarbeks vastu võtma nagu tehti seda pedeseadusega ja nüüd pagulaste maale sokutamisega. venelane üritas okupatsiooni ajal meist teha nõukogude inimese, brüssel ja kohalikud käsilased aga meist hoopis sootud zombid

Pikker
8 aastat tagasi

Pahurad pagulased laamendasid köögis 21/05/2015 Varjupaigataotlejad Rootsis, kes ei olnud oma majutusega rahul, otsustasid pagulaskeskuse köögis palju pahandust tekitada. Käiku lasti oma väljaheited. Seinad ega lagi ei näinud pärast seda just parimad välja, kirjutab Sundsvalls Tidning. Stockholmist põhja pool Timrå linnas asub keskus alaealistele dokumentideta immigrantidele. Hiljuti ilmnes, et sisserändajatest asukad on seal vandaalitsenud. Põhjuseks see, et immigrandid polnud Rootsi maksumaksja kulul pakutava majutusega rahul. Teisipäeva, 14. mai ööl otsustas keegi nimelt Ciceroneni pagulaskeskuse kööki pisut kaunistada. Väljaheited katsid peagi kõik köögipinnad ja neid jätkus teistessegi ruumidesse. Kuid sellega polnud pidu kaugeltki läbi. Järgmisena hakkasid lendama jogurt ja siirup. Lusti… Loe rohkem »

Pikker
8 aastat tagasi

Tuleb välja ,et euroopa liit on veel jubedam, kui nõukogude liit

iga päevaga saab selgemaks,
8 aastat tagasi
Reply to  Pikker

et lõpp saab olema samasugune