Politsei soovib turvalist nädalavahetust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

M_Laurmann_1

10.–12. juulil on Haapsalus juba traditsiooniliseks saanud  American Beauty Car Show. Usutavasti on nii linlaste kui ka külaliste huvi, et kõik sujuks ladusalt ja midagi halba ei juhtuks.Sellele aitab kaasa üksteisega arvestamine ja hooliv suhtumine.

Politsei soovitab telkimisalal viibijail hoida silm peal oma asjadel. Senised kogemused kõnelevad, et kogunetakse kellegi telgi juurde ja oma telk jääb järelevalveta. Kahjuks on neid, kes võivad telklas liikuda kutsumata külalisena ja kes kasutavad selliseid hetki ära. Kurb on hiljem avastada, et telgist on keegi läbi käinud ja midagi kaasa viinud. Seepärast soovitame väärtuslikke asju mitte jätta järelevalveta.

Üritusel osalejate sõidukitele on omaette ala, kuid ka külastajad peavad oma sõidukid kuskile parkima. Soovitame need jätta parklatesse, mitte ürituse toimumiskoha läheduses asuvaile kitsastele tänavaile. Haapsalu on väike linn ja ükski koht ei jää kaugemale kui üks väike jalutuskäik.

Külalistel on viisakas arvestada, et kohalikud soovivad oma koduväravast sisse ja välja saada. Tagatud peab olema ka operatiivsõidukite liiklemine. Ilmselt ei taha keegi oma südametunnistusele, et keegi jäi arstiabita, sest kiirabi ei pääsenud abivajaja juurde. Samuti võib kellelgi vaja minna kas päästjate või politsei abi, aga abi jääb hiljaks, sest liiklus on takistatud.

Meeles tasub pidada sedagi, et 1. juunist 31. augustini on alla 16aastasel keelatud kell 24–5 viibida täiskasvanud saatjata avalikus kohas. Alaealistel on keelatud alkohoolsete jookide tarbimine, samuti alkoholi ostmine alaealistele. Politsei pöörab sellele kindlasti tähelepanu ja see on noorte endi huvides. Noored ei pruugi tajuda alkoholi mõju oma organismile ja neil on oht sattuda kas abitusse seisundisse või mis veel hullem, kuriteo ohvriks. Loodetavasti täisealised mõistavad oma vastutuse määra ja aitavad kaasa sellele, et lastega midagi ei juhtu.

Tegemist on üritusega, kus on palju autohuvilisi koos oma sõiduvahenditega. Sellisel üritusel on kindlasti võimalik silma paista toredate asjadega, aga ärgu keegi kasutagu tähelepanu võitmiseks liigselt alkoholi.

Üldise ohutuse huvides kontrollib politsei ka võimalikult paljusid sõidukijuhte. Eelkõige soovitame igaühel ise oma seisundit enesekriitiliselt hinnata ja väsinuna autorooli mitte istuda.

Viimasel päeval toimuva paraadi ajal vanalinnast Kiltsi lennuväljale soovitame pealtvaatajail seista hea oma ohutuse eest. Juhinduda tuleb liikluse reguleerijate korraldustest ja ohutuse pärast ei tohiks seista liiga tänava ääres. Seda tuletan meelde varasematele kogemustele tuginedes, sest on olnud juhuseid, et pealtvaatajad liiguvad lintidega piiratud alast tänavale.

Ürituse korraldajad on omalt poolt jaganud selgitusi, kus, mis ja millal toimub ning milline on telkla kodukord. Täpsema info saamiseks ja sellest juhindumiseks tasub külastada ürituse kodulehte http://www.american.ee/abcs/american-beauty-car-show-2015/american-beauty-car-show-2015/.

Meelis Laurmann

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Haapsalu politsei on väga normaalne ja ei k.epi kedagi asjatult.Nad ei saagi seda enam teha,sest on linnast 2 km. kaugusel piirivalve kordonis,kus on patrullide uus kodu ning püüavad viidikaid. See on reformi uus tase.

Karla
8 aastat tagasi

Tule Politseiametist ära ja hakka inimeSEX….sa tead küll et seal on mingi pask…kuule oma südametunnistuse häält MEELIS…

Karla
8 aastat tagasi

Sa Meelis olid suht normaalne kooliajal…kuidas Sinust on PoLITSeiametnik saanud????Käsu Taaviga ajad ka bisnessi???nagu teised ametivennad???