Laupäeval on Haapsalus suur rattaralli

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

rattaralli

Haapsalus on laupäeval, 11. juulil Filter maanteekarikasarja 4. etapp ja korraldajad ootavad siis starti üle 500 rattasõbra.

Ühisstardiga rattavõistlus pakub jõukohast ajaviidet igas vanuses inimestele. Valida saab 129 km põhidistantsi ja 53 km lühikese distantsi vahel.

Tulla tasub kogu perega, sest on ka lastesõidud ja kuiva ilma korral püstitatakse tasuta kasutamiseks suur batuut.

Filter Haapsalu rattaralli on 2013. aastast olnud sarja pikim etapp. Sõit kulgeb peamiselt väikestel kurvilistel kõrvalteedel.

Start antakse keskpäeval Haapsalu veekeskuse eest, liikuma hakatakse Lihula suunas. Sõidetakse 7,5 km, siis pööratakse vasakule Saanika peale, kurviline tee viib ratturid Kirimäele.

Kirimäe teeristist pööratakse paremale, läbitakse Martna asula ja jõutakse Rannajõe juures tagasi Lihula maanteele.

Ristmikul sooritatakse parempööre, läbitakse joogipunkt ja võetakse suund tagasi Haapsallu. Taas Saanika teeristi jõudes on hargnemine. Lühike rada läheb otse finišisse, pikk rada pöörab paremale ja teeb uue uue ringi. Pikk sõit koosneb kolmest ringist.

Tõenäoliselt püsib grupp vaikse ilmaga võrdlemisi koos ja oodata võib grupifinišit. Tuulise ilma korral võib võistlejaterivi lõhkuda tugev küljetuul, sest rajal on palju tuultele avatud lõike.

Liina Märtin

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments