0

Nädala ilmaprognoos: ilm on jahe ja vihma sajab

Maris Sander

info@le.ee

äike

Riigi ilmateenistuse andmetel sajab järgmistel päevadel vihma ja ilm on enamasti pilves.

Homme öösel hääbub veidi madalrõhuala Lõuna-Soome kohal ja üle Eesti libiseb kõrgrõhuhari. Öö tuleb üksikute kohatiste hoovihmadega. Päeval jõuab Lõuna-Skandinaaviast kohale juba uus madalrõhuala. Vihmapilved liiguvad pealelõunal läänest itta üle Eesti. Öösel puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul, päeval pöördub tuul korraks kagusse ja õhtul edelasse tagasi. Sooja on öösel 12 kuni 17, päeval 19 kuni 24°C.

Neljapäeval jääme madalrõhuala kaguserva. Ilm on vihmane, võimalik on äike. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja on öösel 11 kuni 16, päeval 17 kuni 22°C.

Reedel on meie kohal madalrõhuala. Ilm on enamasti pilves ja vihmane. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, vaid saartel tugevneb loodetuul. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 15 kuni 20°C.

Laupäeval ja pühapäeval jääme väga aeglaselt Venemaale liikuva madalrõhuala lääneserva. Ööd on kuivemad, hoovihma sajab kohati, päeval on hoovihma laialdasemalt. Laupäeval puhub üsna tugev loodetuul, pühapäeval on tuul nõrgem. Sooja on öösiti 8 kuni 14, päeval 17 kuni 22°C, vihmapilvede all vähem.

Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäeval oleme madalrõhuvööndis, kus võib areneda väike osatsüklon. Hoovihmad jätkuvad. Tuul puhub idakaarest või on muutliku suunaga ning enamasti nõrk. Sooja on öösiti 8 kuni 14, päeval 17 kuni 21°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz