1

Ekspert hoiatab: Telefoni ei tohi rannaliival hoida

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

mobiiltelefon
Tele2 Eesti tootesortimendi juhi Risto Taliaru sõnul kasvab soojadel suvepäevadel remonti vajavate nutiseadmete arv mitu korda – telefonid surevad liivas, niiskuse ja kuumuse käes.
 
Risto Taliaru kinnitusel ei tasu telefoni rannas liiva peal hoida, sest väikesed osakesed võivad kahjustada nii telefoni kuularit, valjuhääldit kui ka nuppe.
„Kui nupud hakkavad pärast rannaskäiku krõbisema, siis peaks telefoni hooldusesse viima. Ilma selleta võib seadme nupupadi ära kuluda ja remondiarve tuleb pärast suurem,” ütles Taliaru.
 
Risto Taliaru sõnul on suurim telefonitapja niiskus.
„Kui telefon kukub vette, siis tuleb seadme kasutamine kohe lõpetada ja võimalusel eemaldada aku. Mida kiiremini telefon jõuab pärast veekahjustuse saamist hooldusesse, seda suurem on elulootus. Telefoni sisu korrodeerub eriti kiiresti soolase vee mõjul,” lisas Taliaru. „Inimesed ei võta suvist vihma tõsiselt, aga uued nutitelefonid on nii suured, et käsi ei varja seadet piiskade eest ja niiskus võib avadest sisse pugeda. Paljude telefonide akudel on niiskusindikaator. Kui seade enam ei tööta ja see hoolduses lahti võetakse, on kohe näha, et telefon on vett saanud ja garantii ei kehti.”
Risto Taliaru sõnul on kolmas suvine oht telefonile ja tahvelarvutile kuumus. „Kui seade jätta näiteks auto katusele või kuuma liiva sisse, võib ekraan liimist lahti tulla,” ütles Taliaru.
 
Taliaru sõnul aitavad telefoni hoida kaitseümbris ja –kile.
„Kellel läheb telefon tihedamini katki, see peaks ostma kas vee- või põrutuskindla telefoni. Niiskuskindlad telefonid vastavad IP 68 veekindluse standardile, mis tähendab, et seadmega võib kuni 1,5 meetri sügavusele vette minna ja näiteks filmida. Telefon kaotab veekindluse, kui selle korpus on kahjustatud või mõni ava – näiteks laadimis- või mälukaardi pesa – avatud. Kõige julgem tunne on siis, kui telefonile on tellitud seadmekindlustus, mis aitab nii mehhaaniliste kahjustuste kui ka varguse korral,” ütles Taliaru.
 
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tehnik
Tehnik

Õige ranna liiva peale ei tohi telefoni panna. Telefoni peab panema rannaliiva alla et kuuma saamist vältida.

wpDiscuz