4

Laupäeval näeb Haapsalus suurt jalgpalli

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

jalgpall karnau

Arhiivipilt Läänemaa jalgpalliklubi kodukohtumisest hiidlastega. ANDRUS KARNAU

Eeloleval laupäeval,4. juulil algusega kell 17, on Haapsalu linnastaadionil jalgpalli meistrivõistluste III liiga kohtumine Läänemaa JK Haapsalu ja Lihula jalgpalliklubi vahel.

Kohtuvad kaks Läänemaa tugevamat jalgpallimeeskonda.  Kohalik derby on spordisõpru juba kaua ärevuses hoidnud. 2015 aasta Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsoonis kaasategevad meeskonnad on ennem viimast kevadringimängu kolmandal ja neljandal kohal. Läänemaa JK Haapsalu on kogunud 20 ja Lihula JK 19 punkti. Viimases kohtumises alistas Läänemaa JK Haapsalu võõrsil peetud kohtumises JK Aameraasi 3:1, kuid Lihula JK alistus võõrsil JK Vändra Vaprus II võistkonnale 2:6. Peatselt aga pöörati Lihula kaotus võiduks, sest Vändra kasutas mängukeelu all olevaid mängijaid.
Mõlemad meeskonnad lähevad tähtsale kohtumisele vastu võidumõtetega.

Kõik soovivad võita
Uurisime kuidas ja mis meeleolud meeskondi ennem nii tähtsat mängu valdavad.
Läänemaa JK Haapsalu üks võtmemängijaid Bert Rothberg ootab võitu: „Punkte on kaotsi läinud ja neid tuleb tagasi saada. Kerge olema ei saa, kuid me mängime koduväljakul ja loodame toetust ka oma fännidelt. Ka selle nimel on palju tööd tehtud. Oleme mänguinfot palju jaganud ja ootame kaasaelajaid.”

Rotberg ütles, et viimasel mängul oli üle saja toetaja.

Läänemaa JK Haapsalu peatreener Aavo Tomingas ei sea alla võidu mingit muud plaani: „Läheme võitma, nii nagu igat mängu. Muud ei saagi eesmärgiks võtta. Lihula on aga tugev ja tuleb huvitav mäng.”

Lihula Jalgpalliklubi universaalne mängumees, meistrisarja kogemustega Andro Aavik selgitab väga täpselt: „Ega spetsiaalselt selleks mänguks valmistunud ei ole. viimase ühistrenni teeme koos näiteks Tuudi väikesel väljakul, sest Lihula oma on praegu remondis. Kõik on treeninud ka individuaalselt.”

Millist mängu aga Lihula JK üks tugisambaid ootab. „Eelkõige soovin ausat mängu, et ei lõhutaks ja kõik oleks korrektne. Samas nii tähtsas mängus on asjad rohkem pingul, kui muidu. Läänemaa JK on meist eestpool, kuid eelnevatel aastatel oleme nendega viigistanud ja ka võitnud. Meie meeskond on motiveeritud. Tahame võita meeskonda, kelle eesmärgiks on kindel pääs teise liigasse,” ütles Aavik.

Lihula JK treener Argo Mõtt plaanib muuta veidi taktikat. „Teeme paar taktikalist muudatust, usume selle õigsusesse. Oleme mänguks valmis ja usume, et meile tuleb ka Lihulast palju kaasaelajaid,” ütles Mõtt.

Kas Läänemaa mäng lööb Eesti- San-Marino publikuarvu üle?
Laupäeval saab Haapsalus toimuma väga kõrgetasemeline jalgpallietendus. Meie oma maakonna kõige paremad jalgpallurid näitavad vaat et Eesti kõige paremal jalgpallimurul ilmselthooaja parimat mängu, sest turniiritabel seda lihtsalt nõuab. 
Usun, et spordisõbrad ja toetajad on juba puhkepäeval rannast koju jõudnud ja end korda teinud, et kaasa tulla elama huvitavale jalgpallikohtumisele.
Miks mitte võiks tulla staadionile rohkem publikut, kui näiteks 16. juunil samal staadionil peetud Eesti-San-Marino U21 Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonimängus. Siis jälgis mängu veidi üle 300 silmapaari.
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
vaataja
vaataja

Ei näinud mingit “suurt jalgpalli” kahjuks. Võiks ikka vähe reaalsem pealkiri olla-vähemalt edaspidi !

Kaarlimäe
Kaarlimäe

ei maksa sellest liigatasemest end heidutada lasta. Asi on põhimõtteline juba ning poisid mängivad ilusat jalgpalli. Vähem vingumist ning võtke teekond ühele Eesti parimale staadionile. Toetagem omasid siiski!

No
No

tase ja poisid mind ei heidutagi. Pealkiri on lihtsalt eksitav ja naljakas… 🙂

No
No

kas III liiga kohtumine ongi suuuur jalgpall? 🙂

wpDiscuz