Järvid toovad Lihulasse osa USA mereväe osrkestrist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

LihulaPiltLihula klassikalise muusika festival tuleb juba seitsmendat korda. ERAKOGU

Lihula VII klassikalise muusika festival pakub nelja päeva jooksul kuulajaile kuus kontserti. Lihulasse kogunevad 9.-12. juulil muusikud Ameerika ühendriikidest, Brasiiliast, Soomest ja Eestist. Festivali korraldavad Järvide perekonna noored muusikud.

Tuleval neljapäeval kell neli, veel enne avakontserti, annab koostöös USA saatkonnaga Lihula kirikumõisa tiigisaarel tasuta kontserdi „Allied Forces Winds”. Puhkpillikvintett, mille koosseisus on flööt, oboe, klarnet, fagott ja metsasarv, on osa USA mereväe Euroopa orkestrist.

„Esindades muusikutena Ameerika ühendriikide mereväge on meil suurepärane võimalus anda edasi ameeriklaste parimad soovid muusikas,” ütles kvintenti juht Anthony Smouse.

Kella seitsmesel avakontserdil tuleval neljapäeval esitavad Maarika Järvi, Miina Järvi, Madis Järvi, Teresa Järve ja Teet Järvi Saksa viiuldaja ja helilooja Andreas Jakob Rombergi keelpillikvinteti. Lihula KuMa saalis antaval avakontserdil esineb ka pianist Mari Järvi.

Tuleval reedel antakse meeleolukas öökontsert, kuhu on kutsutud esinema Brasiiliast Rio De Janeirost pärit laulja Sergio Bastos. Koos keelpillikvarteti ja bändiga esitab ta Bossa Nova stiilis Brasiilia muusikat. Bändis mängivad saksofonil Raul Sööt, kontrabassil Mihkel Mälgand ja löökpillidel Petteri Hasa Soomest. Kontsert on Lihula mõisas kell kümme õhtul.

Tuleval laupäeval kell viis saab Lihula KuMa saalis nautida klaverimuusikat Mihkel Järvi esituses.  Pileti hinnas on ka tükike kooki ja kohv.

Öökontsert on ka laupäeval, kuid seekord Lihula Eliisabeti kirikus. Kell kümme õhtul algaval kontserdil esitavad Miina, Madis ja Teet Järvi Johann Sebastian Bachi Goldbergi variatsioonid, mille on keelpillitriole seadnud Dmitry Sitkovetsky. Sissepääs on tasuta, kuid oodatud on annetused kiriku remondi jaoks.

Festivali lõppkontsert algab tuleval pühapäeval kell seitse Lihula Eliisabeti kirikus. Ettekandele tuleb Austria helilooja Anton Bruckneri keelpillikvintett. Mahukat teost on nimetatud sümfooniaks viiele keelpillile. Lisaks saab kuulata Sibeliuse 150. sünniaastapäeva puhul tema lühiteoseid andante Festivo, Romanss ja Impromptu. Külalisesinejana musitseerib lõppkontserdil viiuldaja Juhani Palola Soomest.

Piletid on saadaval enne kontsertide algust kohapeal või Lihula kultuurimajas E-R 10-16.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments