Vanamuusikafestivali avakontsert täitis toomkiriku helguse, õrnuse ja rõõmuga

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Haapsalu vanamuusikafestivali kunstiline juht Toomas Siitan oli valinud avakontserdiks noore Mozarti teostest kokku pandud kava, mis oli pühendatud Neitsi Maarjaile ja mis kandis nime „Armulikem ema”.

Kavaleht lubas, et noore Mozarti kirikumuusika on täis õrnust, kergust ja rõõmu, ja nii see ka oli.

„Mulle tundub, et Mozart kirjeldab ka suuri tundeid ja suuri kannatatusi, muie suunurgas,” vahendas oma muljeid muusikuharidusega poliitik Andres Ammas pärast kontserti.

Toomas Siitan, kes on Haapsalu vanamuusikafestivali korraldanud 22 aastat, taotleb täiuslikkust, tema kava ja esitus on maitsekas, selles ei ole ei liialdusi ega maitsevääratusi.

Avakontserdil Haapsalu toomkirikus esinesid kammerkoor Voces Musicale, kus laulab ka spordisõpradele tuntud reporter Alvar Tiisler, Tallinna kammerorkester ja Taeblast pärit sopran Kädy Plaas. Lisapala Plaasi esituses kõlas nii nõiduslikult, et muusika vaikides jäi publik veel tükiks ajaks toomkirikut täitnud tunnete lummusesse. Selle katkestas esialgu arglik ja siis tormiks paisunud aplaus. 

Kontserti dirigeeris Toomas Siitan. Nagu tavaliselt vanamuusikafestivali puhul, tegi Klassikaraadio kontserdist otseülekande.

Täna õhtul on Jaani kirikus „Kolme ingli kontsert”. Esineb kolmest muusikust koosnev ansambel Daimonion Šveitsist. Ansambel on Haapsalu festivalil kolmandat korda.

Haapsalu 22. vanamuusikafestival lõpeb pühapäeva õhtul.

Fotod: ARVO TARMULA

plaas siitan1 siitan2 vanamuusika1 vanamuusika3 vanamuusika4 vanamuusika6

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments