Galerii: Käsitööõpetajate seltsi suvelaagri näitus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Esmaspäevast kolmapäevani toimus Haapsalus käsitööõpetajate seltsi Aita ja tööõpetajate seltsi suvekursus, kus oli kohal 128 õpetajat.

Kolmapäeval kerkis Haapsalu põhikooli paaritunnine näitus, kus kõik erinevates töötubades tehtud tööd olid esindatud. Samal ajal oli ka laat ostan-müün-vahetan, kus õpetajad müüsid ja vahetasid käsitööd, vanu Burdasid ja muud kraami.

„Oli täitsa palju rahvast, kes müüs käsitööd, kes müüs järele jäänud raamatuid, mis kappi seisma jäänud, vanu burdasid,  ruum oli täis ja kaubeldi,“ rääkis Anu Pink, kes andis koekirjaliste sõrmkinnaste töötuba.

„Selle aasta Haapsalu suvekursuse eripärane on, et töötoad on hästi pikad ja põhjalikud, üks töötuba kestis  terve päev,“ rääkis tööõpetajate seltsi juhataja Jürgo Nooni. 

Ühe päevaga valmisid kirjatud puitesemed, intarsias kandikud, vasest külmsepisehted, nahast dinosaurused, Haapsalu salli näidised, koekirjaliste sõrmkinnaste randmed ja märkmiku köitmise töötubades meisterdatud märkmikud. Ka Lihula lilltikanditega lahktaskud ja miniatuursed Mustja leekrätid olid näitusel.

„Enamus töötubasid juhendavad  kohalikud õpetajad- Haapsalu kutsehariduskeskuse ja Läänemaa koolide käsitöö õpetajad. Haaratud on ka Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž ja Haapsalu pitsikeskus,” rääkis Siiri Reimann, üks suvepäevade korraldajaid.

Suvepäevad on toimunud juba 25 aastat  igal suvel Eesti erinevates piirkondades. Kaheksal viimasel aastal on toimunud käsitöö ja  ka tööõpetuse õpetajatel ühised suvekursused.

Fotod: Arvo Tarmula

käsitöö01 käsitöö02 käsitöö03 käsitöö04 käsitöö05 käsitöö06 käsitöö07 käsitöö08 käsitöö09 käsitöö10 käsitöö11

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments