Uuemõisa talli rentnik kardab pagulasi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

andres-udekyll_calcyl-Ruila-kylli

Andres Udeküll. Foto: Külli Tedre

Postimees kirjutab, et Andres Udeküll, Eesti tunamullune meister ratsutamise takistussõidus, käis hiljuti Väike-Maarja lähedal Vao külas. Udeküll rentis mullu Uuemõisa talli ja on korraldanud siin ka kaks ratsutamisvõistlust.

Udeküll otsib nimelt kohta, kuhu võiks oma hobustega elama ja treenima asuda. Kuigi tingimused, mida Udeküll Vao külas Lääne-Virumaa edelaservas ratsutamiseks nägi, avaldasid muljet, ei lähe ta sinna. Asi on külas elavates pagulastes, ütleb ta.

Udekülli naine toob peagi ilmale nende esimese lapse ning mehe sõnul ei julge ta elukaaslane Vaole elama asuda. «Ei tea ju, kuidas inimesed seal käituvad,» edastab Udeküll naise kahtlusi. «Ei tea, mis seal saab.»

Vao külas asub pagulaste majutuskeskus, kus 35 inimesel mõeldud majas elab 85 pagulast. 322 elanikuga Vao küla aktivistid kogusid juuni keskel pelgalt ühe päevaga 92 allkirja avalikule pöördumisele, et majutuskeskuses viibivate inimeste arv kahandataks taas 35ni, kirjutab Postimees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
8 aastat tagasi

pagulaste peale oleks pidanud siis mõtlema,kui hakkasime euroopa liitu ja eurot kummardama.Loobusime oma identiteedist,oma rahast ja nüüd nutame, et mis eestist saab . Ise me ju määrasime meie riigi saatuse.Nii lihtne see ongi.

Kübe
8 aastat tagasi

Mina kardan hobuseid. Ruts kardab ka. Muidu oleme kõvad mehed.

kübele
8 aastat tagasi
Reply to  Kübe

See on sul sellest ajast kindlasti kui alkomeetreid polnud ning korravalvur käskis öelda” hobune”. Paljud ütlesid korralduse peale “suksu”.

Tont.
8 aastat tagasi

Esiteks pole tegu enamuses pagulaste,vaid kontrollimatu taustaga illegaalsete majanduspögenikega.Keda meil on au ylal pidada. Ja vaevalt nad sinna metsa kipuvad-Haapsalu linnavalitsus vòtab nad vastu ja leiab neile kindlasti parema koha.

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Ärge kartke, meile tulevad ju hoopis teistsugused, head pagulased. Eilne massimeedia teatas uhkusega kuidas MEIE pagulased aitasid öösel kaotsiläinud vanahärrat otsida. Samal ajal nt. Malmö ja Stokholmi öös otsivad need ju ka- keda vägistada ja röövida.