2

Läänemaa laskurid naasid Eesti meistrivõistlustelt üheksa medaliga

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vennad ja konkurendid Kristjan ja Marten Tiitsma. ERAKOGU

Elvas peetud Eesti meistrivõistlustel jätkus Läänemaa laskurite selle aasta hea tava võita igalt tiitlivõistluselt kuldmedal: Elvast naasti ühe kuld-,kahe hõbe- ja kuue pronksmedaliga. Peale selle veel hulga esikümnekohti.

Seekord üllatasid püssipoisid. Juunioride spordipüssiharjutuses 60 lasku lamades võitis uue isikliku rekordiga Kristjan Tiitsma 610,0 silmaga (nüüd loetakse tabamusi komakohtadega ja „nabakümme” annab 10,9 silma). Tema vend Martten Tiitsma tuli 602,4 silmaga (samuti isiklik rekord) pronksmedalile.

Meie laskurite head taset kinnistasid ka Eerik Salf 7. kohaga (595,3) ja Silver Loorens 8. kohaga (594,0). Spordipüssi suures standardis 3 x 40 lasku (40 põlvelt, 40 lamades, 40 püsti) oli meie parim järjekordse isikliku rekordi 1061 silma teinud Martten Tiitsma 4. kohaga.

Püstolipoistest tõusis meie esinumbriks Andres Kruusma, kes oli olümpia kiirlaskmises neljas 496 silmaga ja võitis pronksmedalid vabapüstolis 469 silmaga ning spordipüstolis 543 silmaga. Seejuures tegi ta spordipüstolis ligi 40 silmaga isikliku rekordi paranduse ja kaotas eikohale kõige napimalt, vaid ühe silmaga. Hõbemedal võideti samasuguse tulemusega, otsustavaks sai lisalaskmine, mille Andres Kruusma kaotas.

Viimaste seeriateni oli spordipüstolis medalikonkurentsis ka Ekke Alar Toomingas, kes uue isikliku rekordiga 535 silma sai lõpuks 5. koha.

Tüdrukute spordipüstol oli teine selle võistluse harjutus, kus esikümnesse jõudis arvukalt meie laskureid. Hõbemedali võitis Kaisa Kuusik 532 silmaga, 5. oli Kerli Neljas 527 silma, 8. Lydia Kurus 503 silma, 9. Grete Sammal 494 silma ja 10. Kärt Vassar 472 silmaga.

Naiste spordipüstolis lasi Leini Liiv korraliku tulemuse 553 silma ja sai 8. koha. Kindlalt medalikursil liikunud Triin Kuusik „oskas” viimases seerias hilineda ja nii tuli ühe sooritamata lasuga 10. koht (550 silma). Vaatamata vähemlasule oli meie spordipüstoli naiskond 3. kohal ja võitis pronksmedali koosseisus Leini Liiv, Triin Kuusik, Triin Roostfeldt-Allas.

Püstolimeeskond koosseisus Raal Kurus, Jaago Kajalainen, Karl-Adam Kaustel võitis kaks pronksmedalit. Üks tuli harjutuses kiirlaskmine ringmärki ja teine täiskaliibrilise spordipüstoli (nn revolvri) harjutuses. Sealaskmises esindas meid Arles Taal, kellel oli kaitsta mullune esikoht. Seekord tuli hõbemedal 374 silmaga, võitjast jäi lahutama kaks silma.

Mati seppi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
sihikule
sihikule

Kirjuta ka artikkel,saab ka negatiivusust t6is kommentaari kirjutada;),kena suve

sihik
sihik

“Naasid meistrivõistlustele ?” Kas pole koju tuldudki või kuidas ?

wpDiscuz