1

Innokas ja tehnikaülikool sõlmivad täna koostööleppe, kingiks rekatäis seadmeid

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

INNOKAS teadusfestivalil. Vasakult paremale: Risto Trik ja Jakob Valdma. Foto: Anu Rankla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus Mektory avab täna Läänemaal esinduse ja kingib Haapsalu keskusele Innokas 10 turvalist tööpinki.

Kell 11 allkirjastab TTÜ Mektory direktor Tea Varrak Haapsalus koostööleppe innovatsioonikeskusega Innokas, et arendada koostööd Läänemaa ettevõtetega. Koostöölepe allkirjastatakse Haapsalu linnavalitsuse saalis. Koostöö alustamise puhul kingib Mektory keskus Innokasele 10 Unimati turvalist tikksae- ja treipinki, millega saavad meisterdada nii lapsed kui täiskasvanud. Tööpinkidega on Innokase õpilasfirmadel võimalus valmistada toodete prototüüpe ja teha esimesi katsetusi puutöö vallas.

Sügisest hakkab Innoka algatusel Läänemaa koolides, lasteaedades ja noortekeskustes ringi sõitma rekka, mis kujundatud tehnoloogiat täis klassiruumiks. Sinna paigutatakse ka Mektory kingitud seadmed. Rekka eesmärgiks on tehnoloogia tutvustamine ka nendele õpilastele, kes elavad suurematest linnadest kaugemal.

TTÜ Mektory ja Innokas alustavad koostööd Läänemaal loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia aladel, et populariseerida ning äratada noortes huvi teadlas- ja insenerikärjääri vastu. Koostöö eesmärgiks on propageerida innovaatilist lähenemist ja suurendada ettevõtlikkuse osa koolitus- ja õppeprotsessides.

„Innokase tegevus innovatsiooni, ettevõtlikkuse, teaduse ja tehnoloogia toetamisel Läänemaal on olnud märgatav. Mektory keskuse ja Innokase vahel sõlmitava koostöölepingu eesmärgiks on panna alus Läänemaa ja Harjumaa senisest tihedamale koostööle. Keskendudes eelkõige noorte seas teaduse, tehnoloogia ja inseneeria rolli olulisuse teadvustamisele mõlemas maakonnas,“ ütles TTÜ prorektor ja Mektory direktor Tea Varrak.

Innokas avati 2015.a alguses ning selle aja jooksul on Innokast külastanud üle 1000 õpilase. Igapäevaselt on keskuse tegevusega seotud 150 õpilast. Innovatsioonikeskus Innokas tegutseb Haapsalus ja Läänemaal. Eesmärgiks läbi innovaatiliste tehnoloogiate, edendada koostööd eri valdkondade vahel. Kõige olulisemaks on Innokase keskuse jaoks noorte uuenduslike ideede toomine Haapsallu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Epp
Epp

Väga äge!

wpDiscuz