Täna meenutatakse Haapsalus Ernst Ennot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ernst Enno 140

Ernst Enno austajad ja korp! Vironia delegatsiooni liputoimkond täna luuletaja mälestussamba juures. Enno oli korporatsiooni Vironia asutaja. Foto: Arvo Tarmula

 

Täna tähistatakse Haapsalus luuletaja Ernst Enno 140. sünniaastapäeva.

Hommikul käisid Enno loomingu austajad luuletaja haual, seejärel koguneti luuletaja mälestussamba juurde Kalda tänaval, kus Haapsalu linnapea avas mälestuspingi ning Ernst Enno lapselaps kirjanik Elin Toona tervitas mälestuspäevast osavõtjaid. 

Veel sõitsid Enno mälestuspäevast osavõtjad huvirongiga Peetrike Enno radadel. Kavas on külastada Enno mälestustuba ning kuulata tema luulet ja mälestusi Ennost. 

Täna on Nurme bistroo ja Beguta taimetoidurestorani menüüs Ernst Enno lastele kirjutatud luuletuste pealkirjadest inspireeritud toite.

Sündmust toetavad Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp ja Haapsalu linnavalitsus.

Kuula tänahommikust ERRi raadiouudist SIIT.

***

Luuletaja Ernst Enno (1875–1934) elas ja töötas Haapsalus aastatel 1919–1934. Enno töötas Läänemaa koolinõunikuna. Ennode pere kodu asus majas Lääne maavalitsuse õuel Lahe tänaval.

Haapsalus valmis luuletaja sulest lastelaulude paremik, mis esimest korda ilmus 1957. aastal kogumikus "Üks rohutirts läks kõndima". Tema lastele kirjutatud värssidest teatakse kõige paremini luuletusi "Hiiretips läks putru keetma", "Üks rohutirts läks kõndima", "Patsu, patsu, kooki".

Ernst Enno ise nimetas lastele kirjutatud luuletusi lillelallerateks.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments