0

Martna põhikool pidas maha esimesed orienteerumisvõistlused

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Martna põhikooli orienteerumineMartna põhikooli tublimad orienteerujad koos võistluse korraldaja Kaspar Valperiga (tagareas). Foto erakogu.

Reedel pidas Martna põhikool maha esimesed meistrivõistlused orienteerumises, millest võttis osa 38 õpilast ja kaks õpetajat. 

Võistluse korraldas oma loovtööna kaheksanda klassi õpilane Kaspar Valper koostöös orienteerumisklubiga Okas. Kaspari abilisteks olid veel klassivend Kaarel Tamm, õpetaja Siiri Saks ning Peep Aedviir. Auhindadega toetasid üritust OÜ Särka Sport ja Tiit Seiton.

Võistluspäev algas koolitusega, kus Maarika Leht tutvustas orienteerumist kooli esimesele ja teisele klassile ning Martna lasteaed Hiirepesa mudilastele. Peale vajalike teadmiste omandamist läbis iga väike spordihuviline nöörraja. Kõik said autasuks diplomi ja sooja kallistuse.

Seejärel algas põhivõistlus, kus võisteldi kahe raskusastmega rajal: algklassid kergemal ning vanemad õpilased koos õpetajatega raskemal rajal. Rajad tundusid algajatele üsna keerulised, kuid staažikamate orienteerujate jaoks, kellest nii mõnigi on tulnud ka Läänemaa meistriks, oli rada lihtne.

Võistlus läks igati korda ja nii mõnigi laps, kes varem orienteerumisega eriti kokku puutunud polnud, kaalus sellega tõsisemalt tegelema hakkamist. Meeleolu võistluspaigal oli kogu päeva ülev. Jääb vaid loota, et Kaspar Valper pani oma võistlusega alguse uuele Martna põhikooli traditsioonile – igakevadisele orienteerumismeistrivõistlustele.

Ürituse organisaator Kaspar Valper jäi toimunuga rahule, kuid tõdes, et esialgu pole tal plaanis sarnast võistlust ka tulevikus korraldada. Juhendaja Siiri Saks kiitis poissi, kes meistrivõistluste korraldamise käigus muutus avatumaks ja julgemaks suhtlejaks, kuna pidi tegema koostööd paljude endale peaaegu tundmatute inimestega. 

Kaspari klassijuhataja, Aili Seitoni sõnul oli üritus väga hästi organiseeritud, kuid järgmisel korral võiks sellist ettevõtmist korraldades rohkem tähelepanu pöörata liiklusohutusele. Samuti vihjas ta, et kavatseb isegi edaspidi võimaluse korral orienteerumisega tegelema hakata.

Vanuseklasside parimad:

Tüdrukud: Ave-Liisa Aasmäe, Sonia Kurberg, Kadriin Lillelaid, Gertu-Liis Soosaar ja Sandra Sündeva;

Poisid: Kert-Kristjan Peet, Marko Pukk, Sören Pent, Jaanis Soosaar ja Sander Saska.

Täiskasvanute arvestuses oli parim õpetaja Aili Seiton.

Võitjaid autasustati medalite ning diplomitega.

Andra Kerge,

Martna Põhikooli 9. klassi õpilane

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz