0

Neljanda joogafestivali teema on tasakaal

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Joogafestival 2013
Joogafestival toob suvisesse Haapsalu sadu inimesi. Foto Arvo Tarmula
 
Juulis neljandat korda Haapsalus aset leidva rahvusvahelise joogafestivali teema on seekord "Tasakaal".
 
Rahvusvaheline joogafestival, kus õpetusi jagavad parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt, toimub tänavu 18.-19. juulil. Festivalil saab proovida 12 joogastiili, kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Kokku on programmis üle 40 kavapunkti, lisaks lasteprogramm ja mitmekesise valikuga tervisekaupade bazaar. Festivalialal ja kultuurikeskuses pakutakse tervislikku taimetoitu.
 
Füüsilised joogatunnid, kaunid kontserdid ja ekstaatiline tants toimuvad Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis, loengud ning rohkem vaikust ja keskendumist nõudvad töötoad on siseruumides. Sel korral on programmis osalejate soovil tunnid edasijõudnutele, naistele, rasedatele, beebidele, lastele ja teismelistele. Algajatele sobivad linnusehoovi joogatunnid. Siiski sobivad kõik programmipunktid iga taseme joogahuvilistele.
 
Festivali peaesineja on Dr Omanand Guruji Indiast. „Dr Omanand Guruji on võimas tervendaja ja kogenud joogi, kes esindab klassikalise jooga suunda," rääkis üks korraldajatest Merit Raju. Teised välisesinejad on eelmisel festivalil välja müüdud tantraõpetaja Shashi Solluna ja Kiya Shanti ning Läti parimad joogaõpetajad Atis Zarins ja Shiva Vakya Siddha Baba ja särav tantsuteraapia juhendaja Maria Rós Mehhikost. Eesti esinejatest on tuntumad Jocke Salokorpi, Almer Jansu, Ingvar Villido, Tom Valsberg, Liina Ravneet Elvik, Gerli ja Ereli Järv, Reelika Rohtmaa jt.
 
"Joogafestival on lihtsalt hinge pidu ja inimesed, kes sinna kokku tulevad, on tõesti kõige sõbralikumad, südamlikumad ja arvestavamad, keda ma olen kohanud," meenutab Merit Raju. 
Igal aastal on olnud väga populaarne hommikune kella 6-ne päikesetõusujooga. Põnevad on unejooga, sufi pöörlemine, tantra rituaal ja rasedate kõhutants – viimane ühe maailma tunnustatuma õpetaja käe all. Muusika, tants ja bazaar teevad korraldajate hinnagul festivali veelgi erilisemaks.
 
Merit Raju ütleb, et inimesi, kes on joogast ainult mõelnud, tuleb tavaliselt kokku 500-600. Teist samapalju osalejatest moodustavad need, kes on juba pikemalt joogaga tegelenud.
 
Monika Kuzmina
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz