0

Läänemaal algas Euroopa nädal

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Sel aastal tähistab Läänemaa Euroopa päeva suurejooneliselt – toimub joonistuskonkurss, viktoriinid, näitus, loengud, üritused noortekeskustes ja koolides, perepäev linnuses jms.

Euroopa päeva tähistamist alustasime juba aprillis, kui kuulutasime välja joonistuskonkursi „Euroopa ja mina" Läänemaa õpilastele.  Konkurss kestab kuni 9. maini, täpsem  info on maavalitsuse kodulehel 

Koostöös ajalehega Lääne Elu toimub kolmeosaline mälumäng. 30. aprilli, 5. mai ja 7. mai ajalehes ilmuvad küsimused Euroopa Liidu kohta. Õigesti vastanute vahel loositakse välja erinevaid auhindu.

4. – 8. maini jagatakse Haapsalu noortekeskustes Wiedemanni ja Kastani tänaval infomaterjale Euroopa Liidu kohta, samas toimuvad ka erinevad põnevad euroopateemalised tegevused. Iga päev toimub midagi – saab võistelda, meisterdada, puslesid kokku panna, on Euroopa Liidu teemaline viktoriin, ristsõnade lahendamine, lauamängud ja muud põnevat.

Samal ajal toimuvad üritused ka koolides. Näiteks saab Nikolai koolis lahendada nädala jooksul põnevaid nuputamisülesandeid ja Haapsalu Linna Algkoolis toimub õpioskuste mäng, kus on ka küsimusi  Euroopa Liidu kohta. Euroopa tunnid toimuvad nii Risti Põhikoolis kui Haapsalu Põhikoolis.

Euroopa nädalal saab kuulata mitmeid loenguid. 5. mail kell 18 toimub koostöös slaavi kultuuriseltsidega venekeelne Euroopa Liitu tutvustav loeng. Läänemaa Ühisgümnaasiumis on Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi loeng 8. mail kell 11.30 – 12.40, kuhu oodatud on kõik huvilised.

Lääne Maakonna Keskraamatukogus on avatud  Euroopa rahvariietes nukkude näitus, mis on üleval kuni 10. maini.  Näitusel olevad nukud on pärit Marju Heldema ja Haapsalu Kutsehariduskeskuse kogudest.

9. mail saavad kõik Haapsalu raamatukogu, lugemissaali ja lastekogu külastajad lahendada Euroopa teemalviktoriini või ristsõna, võita saab toredaid auhindu.

Samal päeval korraldab EELK Haapsalu kogudus piiskopilinnuses perepäeva, kus saab nautida kontserti, võtta osa erinevatest tegevustest, meisterdada, mängida ja muud põnevat teha. Kohal on ka Europe Direct teabekeskus infotelgiga.

Euroopa päeva puhul toimub tegevusi Lihulas. Lihula Gümnaasium korraldab 8. mail Eurovisiooni ja tähistatakseEuroopa noortenädalat, mille raames toimuvad Skype otselülitused kooli Erasmus+ koostööprojekti partnerriikidesse ning  keeletundidesse kaasatakse välisriikidest pärit Euroopa Vabatahtliku Teenistuse vabatahtlikk

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz