Haapsalu Dünamo tugevaim maadlusklubi U20 vanuste maadlejate seas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

maadlus juuniorid foto erakoguJanar Sõber (vasakult), Werner Veiko Kleinod, Lauri Leier, Keiro Raudkats, Aap Uspenski, Siim Raudsepp, Joonas Kaskmäe, Reimo Milva. Foto: erakogu

Nädalavahetusel 25. aprillil toimusid Paikusel kreeka-rooma maadluse Eesti meistrivõistlused juunioridele. Juunioride vanusesse kuuluvad noormehed kuni 20 eluaastat, arsti ja treeneri eriloal võivad osaleda ka 15 aastased noormehed.

Läänemaad esindasid 6 noorsportlast: neli Haapsalu maadlusklubi Dünamo hingekirja kuuluvat noormeest: Lauri Leier -74kg, Reimo Milva -84kg, Siim Raudsepp -96kg ja Keiro Raudkats -120kg. Lihula raskejõustikuklubi Leolat esindasid kaks noormeest Wener Veiko Kleinod -66kg ja Joonas Kaskmäe -96kg. Kokku oli esindatud 22 maadlusklubi, 57 noore maadlejaga. Nagu öeldud, peab sellele võistlusele pääsemiseks olema vanus täis ja ettevalmistus piisav.

Haapsallu kaks kulda ja kaks pronksi

Haapsalu poisid Lauri Leier ja Reimo Milva, kes küll harjutavad Tallinnas, tegid oma kaalukategooriates puhta töö ja tagasid õiguse esindada Eesti meistritena vabariiki mais toimuvatel Põhjamaade meistrivõistlustel.

Reimo Milva on sellest nädalavahetusest 3. kordne Eesti meister ja Lauri Leier 7. kordne! Eesti meister. Siim Raudsepp ja Keiro Raudkats, harjutavad Haapsalus Aap Uspenski käe all, teenisid kumbki oma kaalukategoorias pronksmedali.

Lihulasse hõbe ja 5. koht

Lihula poisid Werner Veiko Kleinod tegi kaks tugevat matši, kuid pidi napilt 3.-5. koha matšis kaotades leppima siiski auväärse 5. kohaga. Tema oli Läänemaa esindajatest 17 aasta vanusena noorim osaleja. Joonas Kaskmäe suutis oma kaalukategoorias maadelda kindlalt, ning esimene kaotus tuli tal vastuvõtta finaalis, mis andis Lihula mehele U20 vanuste Eesti MV hõbemedali.

Haapsalu Dünamo vabariigi parim klubi U20 vanustes

Üldarvestuses saavutas Haapsalu Dünamo klubide konkurentsis suurepärase ja ülitugeva esikoha, Leola oli 13. kohal. Maakondadest saavutas Läänemaa 2. koha, jäädes alla ainult Eesti suurimale – Harjumaale ning edestades tugevate maadlustraditsioonidega Lääne-Virumaad.

Janar Sõber

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments