0

Tiit Salumäe pühitsetakse piiskopiks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

tiit salumäe 1

Joel Luhamets ja Tiit Salumäe (pildil) pühitsetakse neljapäeval Tallinna Toomkirikus piiskopiks.

Neljapäeval peetaval jumalateenistusel on Luhametsa ja Salumäe pühitsejaks luteri kiriku peapiiskop Urmas Viilma ning kaaspühitsejateks peapiiskop emeeritus Andres Põder ja piiskop Einar Soone, teatas BNS-ile luteri kiriku konsistoorium.

Neid assisteerivad Soome Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop emeeritus Juha Pihkala, Läti Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop Pavils Bruvers, Ingeri Evangeelse Luterliku Kiriku piiskop Aarre Kuukauppi ja Inglismaa Kiriku piiskop Brian Castle.

Salumäe seatakse ametisse 1. mail Haapsalu Toom-Niguliste kirikus ning Joel Luhamets 25. mail Tartu Pauluse kirikus.

Kirikukogu valis Luhametsa ja Salumäe uuteks piiskoppideks 13. jaanuaril.

Tiit Salumäe ordineeriti õpetajaks 1975. aastal. Ta on Haapsalu Püha Johannese koguduse õpetaja. Aastatel 1994-2015 oli ta luteri kiriku konsistooriumi assessor ning aastatel 1992-2015 Lääne praostkonna praost.

Joel Luhamets ordineeriti õpetajaks 1987. aastal. Ta on Tartu Pauluse koguduse õpetaja. Aastatel 1990-2015 oli ta luteri kiriku konsistooriumi assessor, aastatel 1991-1997 Viljandi praostkonna praost ning aastatel 1996-2015 Tartu praostkonna praost.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz