0

Pehme talve tõttu kannatas metsategu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sooja talve tõttu jäid metsas sel aastal paljud tööd tegemata. Läänemaa metsaühistu tegevjuhi Mikk Lingi sõnul oli talv metsamehe meelest peaaegu olematu. „Korra oli jõulude ajal külma, aga peamine metsateo aeg on jaanuar, veebruar, märts,” ütles Link.

Metsaühistusse kuuluvad erametsaomanikud tegid möödunud aastal raiet mahus 22 000 tihumeetrit ehk 100 hektarit 20–30 omaniku vahel. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 oli Läänemaa metsaühistu raiemaht 11 000 tihumeetrit.
Metsa- ja vallateed ei olnud raskeveoks sobilikud ning suur osa metsatöid lükati edasi järgmisse talve, lootes sobilikumaid ilmaolusid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz