0

Kütuseaktsiisivastasele piketile on end kirja pannud 3800 inimest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kodanikuühenduse Sinine Äratus korraldatavale kütuseaktsiisivastasele piketile 26. aprillil Tallinnas Toompeal on end Facebookis kirja pannud juba 3800 inimest.

Avaliku ürituse registreerimisel märkis MTÜ Sinine Äratus, et 26. aprillil kell 12-15 Lossi platsil toimuvast piketist võtab osa 500-1000 inimest, püstitatakse lava, kasutatakse kaht kontsertkõlarit, võimendust ja mikrofoni.

Peaminister Taavi Rõivas märkis lõppeval nädalal, et valitsus end ühiskonnas tekkinud kütuseaktsiisivastastest protestidest heidutada ei lase ning loodab kodanikeni viia sõnumi alternatiivide puudumisest.

“Selge, et aktsiisitõusud tekitavad pahameelt, ja neile, kel see pahameelt tekitab, tuleb selgitada valikuid,” vastas Rõivas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil küsimusele, kas sotsiaalmeedias tänavale tulla ähvardanud kodanike pahameele peale võib valitsus plaanitud aktsiisitõusust loobuda.

Uue valitsuse kava kasutada valimislubaduste katteallikatena kütuseaktsiisi järsku tõusu on pälvinud ühetaolise pahameele nii opositsioonilt, huvigruppidelt kui ka laiemalt avalikkuselt. Sotsiaalmeedias on üleskutse aktsiise mitte tõsta kogunud tuhandeid toetajaid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz