3

Haapsalu rallisprindi edukaim läänlane oli Kalle Kruusma

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rallisprint

Kondijõul starti. Foto: erakogu

Laupäeval sõideti Haapsalus sprinti. Läänlasi oli stardis 9 võistlusklassi peale kokku 19, kahel võistlejal kes ka olid kirjas kahjuks erinevatel tehnilistel põhjustel ei õnnestunud startida.

Korraldajad olid sõitjatele ettevalmistanud 2 kilomeetri pikkuse raja ja tagasiside oli igati positiivne: oli kiiret osa ja ka aeglast tehnilist osa.

Seekord oli start viidud uude kohta ja kattus aastatega sõidetud trassiga ainult lõpus. Ilmaga vedas nüüd esimest korda – päev läbi oli kuiv.

J-16 klassis oli stardis Jako Allika aga kuna kogemusi vähe, siis iga võistluskogemus on hea ja küll neid poodiumi kohti ka tulema hakkab, sest praegused konkurendid on ju aastaid sõitnud.

J-18 klassis oli Martin Jaanus poodiumi konkurentsis kuni autol tekkisid tehnilised probleemid kahes voorus ja nii jäi tema saagiks neljanda koht. Oma esimesel sprindil oli stardis Madis Kütt ja talle viies koht.

Naistest oli Läänemaalt stardis Britta Põldäär ja tema oli 11 võistleja seas lõpuks kaheksandal kohal.

2 WD-S klassis oli stardis neli Läänemaa meest ja kuigi esimese vooru võitis Marko Kukuškin, siis eksis ta teises voorus ja lõpuks oli ta parima läänlasena selles klassis viiendal kohal. Valmar Gilden sai seitsmenda, Patrick Madar 12. ja Aastaid mossega sõitnud Indrek Kirss sai nüüd Golfiga sõites 16. koha.

Kõige rohkem läänlasi -seitse – oli stardis SU klassis. Siin käis põnev sõit kuni teises voorus kindlustas võidu Tallinna mees, aga ülejäänud kohad pandi paika alles kolmandas voorus. Enne kolmandat sõitu oli kolme hulka võimalik sõita neljal mehel ja nii sai määravaks viimase vooru järjestus. Kui ka siis olid punktid võrdsed, määras paremuse teise vooru kiirem aeg. Nii pidi poodiumilt võrdsete punktidega välja jääma Egert Jakobi. Esikolmik oli Meinhard Meister, Kalle Kruusma ja Meelis Värva. Egert Jakobi sai neljanda,Sander Ilves, kes sõitis Kalle Kruusmalt renditud ühe autoga, oli seitsmes, Bruno Jakobi kaheksas, Rauno Uustalu kümnes, Jonar Ilves sai 11. ja Stern Ilves 14. koha (Ilvesed sõitsid mossega).

V60+ oli stardis neli Läänemaa veterani ja siin oli kõigis voorudes võitmatu Valter Puda Hillar Kruusma ja Väino Tõkke ees, neljandaks jäeti Toomas Lemberg.

Täname Haapsalu linna rahvast mõistliku suhtumise eest, sest olime planeerind võistlust kella viieni pärastlõunal, aga meile isegi üllatusena oli meie võistluse viimane auto stardis juba enne kella kahte. Kohe peale seda läksid tänavad lahti ja taastus tavaliiklus, seega kestis meie 2015 aasta võistlus ainult kella kümnest poole kolmeni koos kinni panekuga ja koristusega.

Igaühe Terviseklubi tänab kõiki, kes aitasid kaasa ürituse ladusale korraldusele.

Kalle Kruusma

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
VIDEO: Haapsalu Rahvasprint 2015 | Lääne Elu

[…] 19.04/11:30 Haapsalu rallisprindi edukaim läänlane oli Kalle Kruusma (2) […]

Sillu
Sillu

ja pildi all võiks ka minu nimi olla

Kalle
Kalle

Tegelikult olid veteranid kõige tublimad,sest oli stardis 4 veterani,kõik läänemaalt ja esimese koha sai ka läänlane Valter Puda.Tegelikult on parim läänlane Haapsalu sprindilt Valter Puda.Edu ja järjekindlust edaspidiseks.

wpDiscuz