Laupäeval sõidetakse Haapsalus kevade rahvasprinti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

RalliplakatLaupäeval toimub kevadine traditsiooniline võistlus sõiduautodele Haapsalu tänavail, teatas autospordi entusiast Kalle Kruusma.

Võistlus kuulub viide erinevasse sarja ning võistlusel on üheksa võistlusklassi. Võrreldes eelmiste aastatega on muutuseks see, et noored on jaotatud J-16 (kuni 16 aastased autodel kubatuur kuni 1600 cm3) ja J-18 (16-18 aastased autodega kuni 2000 cm3).

Lääne regiooni meistrivõistlustel on käesolevast aastast lisandunud klass V60+ (veteranid vanusega üle 60 aasta). Selles klassis on võimalus ka vanematel sõitjatel omavahel mõõtu võtta.

Võistlusele on registreerinud arvukalt võistlejaid, mis paneb korraldajaile paraja vastutuse.

Käesoleva aasta võistlus kulgeb asfaldil ning korraldajad loodavad, et tänavu veab ilmaga rohkem kui eelmistel aastatel.

Praeguse seisuga on läänlasi stardis 20, kuid loodetavasti neid veel lisandub, sest mõned rallimehed alles sätivad autosid.

Oma esimest hooaega teevad Britta Põldäär ja nooruke Jako Allika.

Korraldajad tuletavad rahvale meelde, et bussipeatus on üle viidud Jaama ja Raudtee tänava otsa ning ringristmikust kuni raudtee ülesõiduni on keelatud peatuda ja parkida (peale ühistranspordi), paigaldatakse ka vastavad liiklusmärgid.

Korraldajad paluvad inimestel oma autosid võistluseelsel ja võistluspäeval Spordihoone parklasse ja Mulla tänava parklasse mitte parkida.

Õla on võistlusele alla pannud toetajaid-abistajad: Haapsalu linn, Lääne Elu, CRAMO, Multilift UV, Haapsalu Spordibaasid, WÜRTH, Lääne maavalitsus, Julge Rally, Ellam Grupp, Auhinnapood OÜ.

Haapsalu Rahvasprint on Eesti Autospordiliidu 3., Lääne regiooni MV 3., Hepa Cup'i 3., SU 4. ja ML karikasarja 4. etapp.

Kohale tuleb Mootorite Maailm ja võistlust jäädvustatakse ka droonkaameraga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle
8 aastat tagasi

Rada algab Mullast ja kulgeb läbi raudteejaama ,mis ongi ma arvan et üks vaadatumaid kohti.

Tulen, ootan, ja juba möödas!
8 aastat tagasi

Hommikul? Päeval? Õhtul? Kus rada kulgeb? Millisest kohast kõige parem vaadata?

viira
8 aastat tagasi

Tubli Kalle! Jõudu Sulle et viitsid seda rallivärki Haapsalus vedada!