Ilmateenistus: Nädal tuleb päikeseline ja soe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ilm 2015-04-06 13.05.07Kaart: Riigi Ilmateenistus

Uus nädal toob veidi soojema ilma ning kõige kõrgemale küündib õhutemperatuur laupäeval, mil oodata võib kuni 15-kraadist kevadsooja.

Teisipäeval (7. aprillil) liigub üle Skandinaavia põhjaosa madalrõhkkond ja selle lõunaserv riivab ka Eestit. Öö on veel sajuta. Edelatuul tugevneb 5-12 m/s. Õhutemperatuur on -2..+2°C. Päev on pilvisem. Siin-seal sajab nõrka vihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-10 m/s. Õhutemperatuur on 4..9°C.

Kolmapäeval (8. aprillil) liigub järgmine madalrõhkkond Norra merelt itta. Samal ajal tugevneb lõuna poolt kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail tugevneb hommikul edela- ja läänetuul 7-12, päeval puhanguti 14 rannikul 18 m/s. Tihedam sadu meile ei ulatu, vaid öö hakul ja taas õhtu poole võib kohati nõrka vihma tibada. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 5..10°C.

Neljapäeval (9. aprillil) ja reedel (10. aprillil) jätkub aktiivsete madalrõhkkondade liikumine üle Norra mere ja Skandinaavia põhjaalade itta. Samal ajal muutub mõjusamaks ka Kesk-Euroopa kohal olev kõrgrõhuala. Kahe rõhuala vastasseisu püsimine hoiab läänekaare tuule tugevana. Suuremat sadu ei tule. Õhutemperatuur on öösiti 0..+5, päeval 6..11°C.

Laupäevaks (11. aprilliks) tugevneb kõrgrõhuhari. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Läänevoolus jõuab soe õhumass. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 10..15°C.

Pühapäeval (12. aprillil) liigub üle Skandinaavia Soome madalrõhkkond. Õhumass vahetub jahedama ja niiskema vastu. Ilm on vihmahoogudega, õhtupoolikul võib kohati ka lörtsi tulla. Tuul puhub öösel edelast, hommikul pöördub läände ja loodesse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval 4..9°C.

Esmaspäeval (13. aprillil) liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Öö hakul võib kohati veel sadada ja on tugevamaid tuulepuhanguid. Pärast keskööd pilvisus hõreneb ja tuul nõrgeneb. Päev on sajuta ja rahulik, õhtul tugevneb edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 5..10°C. Kui õhuvool kiireneb ja taas soojem õhumass jõuab, siis tõuseb õhutemperatuur üle 10°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments