0

Päästeameti ohutusalased koolitused Läänemaa koolides

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

päästeametKevad on alanud ning algamas on ka Päästeameti poolt läbiviidavad koolitused algklassi õpilastele, gümnaasiumis ja kutsekoolisõppivatele noortele.

Koolipere pisemaid 1.-3. klasside õpilasi ootavad päästjad komandosse külla õppima. Külalisi ootab ees põnev koolitus koduse tuleohutuse teemal. Igapäeva eluga seonduvad praktilised näited ning ohtude selgitamine aitab lapsel hästi aru saada, kui lihtsalt võivad tuleõnnetused meie kodudes alguse saada. Selgitatakse seda, kuidas õnnetust ära hoida ning kuidas tegutseda, kui õnnetus ikkagi juhtuma peaks. Kõik Läänemaa päästekomandod võtavad lapsi vastu aprilli algusest kuni juuni alguseni. Selleks, et päästjad külaliste tulekuks valmis oleks, on vajalik eelregistreerimine oma koolile lähima päästekomando juures.

Lisaks algklasside koolitustele käivad päästespetsialistid maakonna gümnaasiumi ja kutsekoolide noortele veeohutust õpetamas. Üldjuhul ei seosta noored vett ohu ja õnnetusega, seepärast arutletakse selle üle, millega enamik noori igasuvisel suplusperioodil kokku puutuvad. Loomulikult selgitatakse, mida juba juhtunud õnnetuse korral ette võtta. Oma koolituse soovist tuleb teada anda piirkonna ennetajale Kätlin Poopuule, kelle kontaktid leiate Päästeameti kodulehelt. Kõigi koolitusel osalevat klasside vahel loositakse välja praktiline veeohutuse koolitus basseinis.

Täpsem info koolitusest ning kontaktid saabuvad koolide postkastidesse. Ootame rohket ja aktiivset osavõttu.

Katrin Zagorski, Lääne päästekeskuse pressiesindaja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz