3 C
Haapsalu
Neljapäev, 25. aprill 2024

6 kuu keskmine portaali küljastajate arv kuus: 60 619

Avaleht Pealugu Perearst: Maakonnahaiglatel ei ole tervishoius kohta

Perearst: Maakonnahaiglatel ei ole tervishoius kohta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa haigla

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees perearst Eero Merilind ütles Delfile, et Eesti tervishoiusüsteemis ei ole kohta maakonnahaiglatel ning nende kunstlik ülevalhoidmine sööb ära ravikindlustusraha.

"Maakonnahaiglate asemel on vaja luua toimivad tervisekeskused, kaasaegse aparatuuri ja valvesüsteemiga," ütles Merilind. "Tervisekeskustes töötavad perearstid, ämmaemandad, füsioterapeudid, seal on baas koduõdedele ja sotsiaaltöötajatele, lisaks rotatatsiooni korras eriarstid ning vajadusel hooldushaigla."

Merilind lisas, et kindlasti peaks tervishoiusüsteemi sisse tooma e-terviselahendused, eelkõige digiregistratuuri.

Haapsalu haigla liitus sel aastal Põhja-Eesti regionaalhaiglaga. Viimase juhtkond on siinset haiglat lubanud töös hoida praegusel kujul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volodja
9 aastat tagasi

mõne eluohtliku haiguse puhul on vaja korrapärast ja regulaarset toitumist…
aga kui kruubipuder on saanud podiseda ainult 10 minutit…parem toogu kohe teravili haigetele lauale…
siin keegi mainib juurde ostmisest???kus kohast???-kas Maximas on haigla avatud?-no see on küll uudis…

No kuulge...
9 aastat tagasi

Ega haiglasse sööma ei minda, ravile ikka. Mina olen mitmes haiglas olnud, aga toitude kohta küll ei nurise, alati on võimalus juurde osta, kui haiglas pakutavast vajaka jääb.

Volodja
9 aastat tagasi

lugege Eino Baskini viimast intervjuud…seal ta räägib haigla söögi kvaliteedist…mainib seda,et ta vene ajal mitu korda kinni istunud…,aga isegi seal anti paremini süüa…

Aino
9 aastat tagasi
Reply to  Volodja

On haigusi, mille puhul on teatud toidud välistatud. Môningatel juhtudel,kuulub dieet ravi juurde. Ja üldse on paljud haigused “suust sisse läinud”. Ärgem siis halvustagem haigla toite kui ei tea asjadest ja olukordadest midagi. Lohutuseks, pärast haiglat jôuate kodus taas oma tervist ebatervislikult toitudes rikkuda,

qwerty
9 aastat tagasi

Seda Merilindu ei saa tõsiselt võtta, kuna ta oli RK valimistel Reformierakonna kandidaat ning esindab seega Reformierakonna inimvaenulikku tervishoiupoliitikat.

Tont.
9 aastat tagasi

Mingi ulmelise Haapsalu raudtee asemel võiks rahvas rohkem muretseda oma haigla säilimise pärast.Haiglaid ei hoita kunstlikult üleval- need toimivad kogu rahva maksu (ravikindlustus) raha eest. Tundub olevat otsene katse muuta kogu arstiabi maakondades tasuliseks ja erafirmade kätte kogu ulatuses….