0

Täna algas riigikogu valimiste elektrooniline hääletamine ja eelhääletamine

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

valimised

Alates tänasest saab anda oma hääle riigikogu valimistel: kell 9.00 algab elektrooniline hääletamine ja kell 12.00 hääletamine maakonnakeskustes.

Maakonnakeskuses on võimalik hääletada 22. veebruari kella 20-ni sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Küll aga tuleb arvestada, et ka maakonnakeskustes saab hääletada vaid nende kandidaatide poolt, kes on üles seatud valija elukohajärgses valimisringkonnas.

Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 13 ja Tartu linnas 6. Harjumaa elanikud saavad hääletada Tallinnas ja Tartumaa elanikud Tartus. Jaoskondade täpsemad asukohad leiab Vabariigi Valimiskomisjoni veebilehelt.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee kuni 25. veebruari kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel 19.-25. veebruarini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades toimub 23.-25. veebruarini. Sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Valimispäeval, 1. märtsil saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz